theme-sticky-logo-alt
zoe-tauran-wiki

Alles Over Zoë Tauran (Leeftijd, Vriend, Afkomst, Ex)

Zoë Tauran (27) is een Hollandse schone met Molukse achtergrond die momenteel razendpopulair is als zangeres. Zoës carrière begon bij Holland’s Got Talent in de meidengroep TP4Y, maar dat was slechts het begin.

Zoë is nog niet zo lang geleden begonnen met haar solocarrière. Haar eerste solonummer, Therapie, was direct en groot succes. Sindsdien scoort ze de ene hit na de andere, trad op in het Johan Cruyff stadion en zingt bij de Toppers. Lees hier alles over Zoë Tauran, haar muziek en haar privéleven.

  • Volledige naam: Zoë Tauran
  • De leeftijd van Zoë Tauran: 27
  • Woonplaats: Amstelveen
  • De ex- vriend van Zoë Tauran: Richairo Zivkovic (27)
  • Beroep: Zangeres

Wie is Zoë Tauran?

zoe-tauran-selfie

Zoë Tauran werd op 31 maart 1997 geboren in Roden in de provincie Drenthe. Haar moeder is van Nederlandse afkomst en haar vader van Molukse afkomst. Ze heeft ook een zusje met de naam Maxime Whitley Tauran.

Zoë Tauran wist al op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Dat werd haar met de paplepel ingegoten. Haar ooms hadden samen een band waar ze regelmatig naartoe ging. Bovendien was er in huize Tauran altijd muziek te horen.

Dankzij haar ooms heeft haar muziek nu zowel Molukse als Nederlandse invloeden. Zoë Tauran besloot dat ze ook wilde doorbreken en deed mee aan The Voice Kids. Dat was in 2012 toen Zoë 15 jaar oud was.

Meidengroep TP4Y

Haar zangkunsten werden bij The Voice Kids redelijk goed gewaardeerd, maar toch zorgde het nog niet voor haar grote doorbraak. Toen Zoë Tauran 17 was deed ze met de meidengroep TP4Y (Too Pretty 4 You) mee aan Holland’s Got Talent.

De auditie ging geweldig en ze ontvingen een staande ovatie. Ze deden het zelfs zo goed dat ze direct door mochten naar de liveshows. Uiteindelijk behaalden de meiden de derde plaats in de talentenjacht. Na de uitzendingen kregen ze een platencontract en gingen ze druk aan de slag met het maken van nummers. Helaas was het niet voldoende om echt door te breken. Na 4 jaar ging de meidengroep uit elkaar.

Zoë Tauran gaat solo verder

zoe-tauran-zon

Dat was overigens niet het einde van de zangcarrière van Zoë Tauran. Ze besloot haar dromen te blijven volgen en alleen verder te gaan. Dat resulteerde onder andere in een aantal interessante samenwerkingen. Zo maakte ze onder anderen met Jonna Fraser en Bilal Wahib met wie ze later nog veel vaker ging samenwerken.

Zoë Tauran bereikt de Top 40

Het liedje Solo bent dat Zoë Tauran in 2017 opnam met Jonna Fraser behaalde de 64e plek in de Single Top 100. Maar haar echte doorbraak was in 2022 toen ze samen met Bilal Wahib het lied Solo opnam. Dit nummer stond maar liefst vier weken in de Top 40. Hierin behaalde ze de 26e plek en kreeg ze platina.

Dat is het moment dat het echt los ging. Samen met Kriss Kross en Ronie Flex maakte ze in 2022 het nummer Adrenaline. Dit nummer gooide zowel in Nederland als België hoge ogen. In Nederland stond het nummer 18 weken in de Top 40 en behaalde de 6e plaats. Het nummer was alarmschijf en kreeg platina.

Therapie van Zoë Tauran

zoe-tauran-jurkje

Daarna volgde het liedje Therapie dat Zoë Tauran alleen uitbracht. Het nummer gaat over haar relatiebreuk en hoe Zoë het verdriet hierover wegdronk. Ze wil met dit nummer laten zien dat het soms goed is om je emoties te uiten door je verdriet te laten zien.

Dit nummer stond 16 weken in de Top 40 en behaalde de 5e plaats. Bovendien behaalde het liedje platina. Het werd zo goed ontvangen in de muziekwereld dat Zoë Tauran twee nominaties kreeg voor een award. Ze werd zowel bij de Qmusic Top 40 Awards en de Edisons genomineerd voor beste nieuwkomer. In januari 2024 werd Zoë Tauran bij Popgala Noord uitgeroepen tot Artiest van het jaar.

Zoë Tauran timmert hard aan de weg

sexy-zoe-tauran

Therapie was voor Zoë Tauran het nummer dat haar echt onder de aandacht bracht. Maar daarna kwam ze met nog veel meer hits. In 2023, het jaar dat ze Therapie uitbracht, maakte ze ook het nummer Er was eens een meid, Monster en Outside. Die laatste maakte ze weer samen met Bilal Wahib.

In 2024 bracht ze samen met Flemming en Ronny Flex Alles op gevoel uit. Dit nummer wist de 4e plek in de Nederlandse Top 40 en de 2e plek in de Nederlandse Top 100 te bereiken. Zoë Tauran duikt regelmatig de studio in, maar is ook heel druk met optreden. Zo had ze afgelopen jaar haar eerste concerttour door Nederland die helemaal uitverkocht was. Daarnaast treedt Zoë Tauran nu op met de Streamers en De Toppers.

Zoë Tauran is TikTok famous

zoe-tauran-badkamer

Zoë Tauran heeft als geen ander door dat je niet onder social media uit kan. Nog voordat ze een nummer uitbrengt zal ze haar volgers op Instagram, TikTok en YouTube teasen met korte fragmenten. Daarbij plaatst ze af en toe een duet zoals met S10. De Nederlandse deelneemster voor het Eurovisie Songfestival in 2022. Dit zorgt ervoor dat sommige nummers al voor de echte lancering immens populair zijn. Bekijk haar muziek en posts op de social mediakanalen van Zoë Tauran.

  • Instagram @zoetauran – 216.000 volgers
  • TikTok @zoetauran – 132.900 volgers
  • YouTube @ZoeTauran – 18.000 abonnees

Zoë Tauran in het voorprogramma van Coldplay

Een hoogtepunt moet toch wel zijn geweest toen Zoë Tauran mocht openen voor Coldplay in de Johan Cruyff Arena. Coldplay gaf tijdens Music Of The Spheres World Tour maar liefst vier concerten in de Johan Cruyff Arena. De concerten waren volledig uitverkocht waardoor maar liefst 200.000 mensen niet alleen Coldplay, maar ook Zoë Tauran hebben kunnen zien.

De vriend van Zoë Tauran

ex-vriend-zoe-tauran-richairo-zivkovic

Naast muziek maken heeft Zoë Tauran natuurlijk ook nog een privéleven. Momenteel is Zoë Tauran single, maar ze is heel lang samen geweest met profvoetballer Richairo Zivkovic (27). De Nederlandse profvoetballer heeft een vader van Curaçao en een Servische moeder, dat is ook waar zijn naam vandaan komt.

Richairo heeft onder andere bij Ajax, Willem II en FC Utrecht gespeeld. Toen Zoë Tauran en Richairo Zivkovic in 2017 een relatie kregen speelde hij bij FC Utrecht. Sindsdien heeft de spits bij verschillende clubs gevoetbald. Zo speelde hij onder andere in de Premier League bij Sheffield United in in de Eredivisie voor FC Emmen. Momenteel speelt de voetballer voor Lion City Sailors in de Singaporese Premier League.

Nog niet zo lang geleden zetten Richairo Zivkovic en Zoë Tauran een punt achter hun relatie. De twee zijn in totaal zeven jaar samen geweest. De breuk had dan ook veel impact op het leven van Zoë Tauran. We hopen dat beide het geluk vinden dat ze zoeken.

Veelgestelde vragen over Zoë Tauran

sexy-zoe-tauran

Velen van jullie hadden vragen over Zoë Tauran. We hebben de meest gestelde vragen bij elkaar gebracht, inclusief de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Zoë Tauran?

Zoë Tauran is 27 jaar oud. Ze is geboren in Drenthe, maar woont momenteel in Amsterdam waar ze heel hard werkt aan har zangcarrière.

Wie is de vriend van Zoë Tauran?

richairo-zivkovic

Voor lange tijd was Richairo Zivkovic (27) de vriend van Zoë Tauran. Ze hebben niet zo lang geleden een punt gezet achter hun relatie. De twee waren samen sinds 2017 en hebben zeven jaar een relatie gehad.

In die periode switchte Richairo regelmatig van voetbalclub. Niet alleen speelde hij in België, maar ook in China en nu zelfs in Singapore. We weten niet zeker of dit bijgedragen heeft aan hun breuk, maar we kunnen het ons goed voorstellen.

Wat is de afkomst van Zoë Tauran?

Zoë Tauran is geboren in het Drentse Roden. Ze heeft de Nederlandse nationaliteit en is van Molukse afkomst. In haar muziek zul je de Molukse invloeden ook terughoren.

Wie is de ex van Zoë Tauran?

De profvoetballer Richairo Zivkovic is de ex van Zoë Tauran. De twee waren samen sinds 2017 en besloten zeven jaar later hun relatie te verbreken. De relatie is nog niet zo lang voorbij dus we weten niet of Zoë Tauran een nieuwe liefde heeft.

Waar gaat Therapie van Zoë Tauran over?

Het nummer Therapie gaat over Zoë Taurans breuk met haar vriend. Ze heeft het hierin onder andere over drinken om te vergeten en wil laten zien dat je je verdriet best mag uiten.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1