theme-sticky-logo-alt
Het gigantische Vermogen van Wim Beelen

Het gigantische Vermogen van Wim Beelen

Silvie Meis (46) staat erom bekend dat ze alleen aanpapt met mannen die miljonair zijn. Ook haar laatste verovering, Wim Beelen is een vermogend man met een plekje in de Quote 500. De relatie van Wim Beelen en Sylvie Meis was overigens maar van korte duur.

Dat was volgens Wim Beelen niet omdat Sylvie Meis een golddigger is. Ondanks dat haar vermogen niet zo hoog is als dat van hem, hoeft ze voor geld zeker niet afhankelijk te zijn van een man. Maar hoe groot is nu eigenlijk dat vermogen van Wim Beelen, je leest het hier.

  • Volledige naam: Wim Beelen
  • Leeftijd: 49 jaar
  • Beroep: Ondernemer
  • Vermogen: 155 miljoen euro
  • Quote 500: Plek 360

Hoe Wim Beelen miljonair werd

Wim Beelen op LinkedIn: Groot, groter, grootst: dit logistiek centrum kan Amsterdamse bedrijven…

Wim Beelen (49) komt uit een groot gereformeerd gezin in Gelderland. Als kind moest hij vaak naar de kerk in Nunspeet en kreeg daar te horen dat mensen zelf tot weinig toe in staat zijn. Op latere leeftijd ging hij zich afzetten tegen de kerk en wilde bewijzen dat hij wel ergens toe in staat was.

Dat gebeurde overigens niet direct. Wim Beelen ging naar de Lagere Technische School (LTS) die hij niet afmaakte. Naar school gaan was iets waar hij zichzelf niet voor kon motiveren. Van zijn vader moest hij daarom aan het werk en regelde een baan voor hem als matroos op de Grote Vaart.

Wim Beelen werd op zijn 17e zelfstandig ondernemer

Ook het leven als matroos was geen lang leven beschoren. Wim Beelen besloot op zijn 17e om zijn eigen bedrijf op te richten. De eerste onderneming die hij startte was een bedrijf in veevoer. Dit liep goed, maar hij besloot toch iets anders te gaan doen. Wim Beelen richtte vervolgens een sloopbedrijf op.

Van niets naar miljonair in een paar jaar tijd

Het sloopbedrijf met de naam Beelen Groep is al snel een van de grootste sloopbedrijven van Nederland. Niet alleen zorgt het bedrijf voor de sloop van bedrijven, maar ook voor het recyclen van het afval ervan. Op het hoogtepunt heeft het bedrijf 600 medewerkers en een omzet van 150 miljoen euro. Wim Beelen heeft het sloopbedrijf ondertussen verkocht. Het heet tegenwoordig Bnext.

Wim Beelen in het vastgoed

Als je kijkt naar de waarde van het bedrijf van Wim Beelen kon hij na de verkoop makkelijk met pensioen. Toch deed hij dat niet, hij besloot in het vastgoed te gaan. Het eerste project waar hij zich op richtte was Amsterdam Logistic Cityhub (ALC). Het was een oud bedrijventerrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam dat door Wim Beelen nieuw leven werd ingeblazen.

147 miljoen euro winst voor Wim Beelen

Wim Beelen verkocht het terrein met miljoenenwinst aan CTP van Remon Vos. Het project werd voor meer dan 307 miljoen euro verkocht. Eerder gag Wim Beelen aan dat hij er 160 miljoen euro in geïnvesteerd had. Het gaat dus echt om een topdeal.

Nieuwe investeringsplannen en gedoe met Gemeente Amsterdam

Direct na het succes van ALC kocht Wim Beelen een ander terrein in de Amsterdamse haven. Dat kocht hij voor 86 miljoen euro. Of dit een succes wordt moet nog blijken want de gemeente is het niet eens met zijn plannen en wil dat Wim Beelen 130 miljoen euro betaald.

Het gesteggel tussen Gemeente Amsterdam en Wim Beelen loopt regelmatig hoog op. In een raadsvergadering deed hij hierover zijn beklag “Ik heb me jarenlang ingezet om het stront en slib van Amsterdam op te ruimen en nu word ik als wild afgeschoten”.

Wim Beelen gaat in de superjachten

Het lijkt dat Wim Beelen aan zijn werk als matroos toch een liefde voor water en boten heeft overgehouden. Vanuit Larendael, Wims bedrijf dat ook achter de vastgoedonderneming zit richtte Wim het bedrijf Dutch Superyacht Tech Campus.

Het bedrijf kocht hiervoor een scheepswerf van 42 hectare in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Hier kunnen superjachten tot 200 meter worden bedacht en gebouwd. Naast het bouwen van schepen is hier ook plek voor onderhoud en refits.

Nederland is al jaren een populair land voor de levering van superjachten, jaarlijks worden er meer dan 10 van deze jachten opgeleverd. bij Dutch Superyacht Tech Campus is plek om gelijktijdig 7 superjachten te bouwen. Daarnaast is er plaats voor 40 superjachten om aan te meren.

De toekomstplannen van Wim Beelen

Het is duidelijk dat Wim Beelen een succesvol ondernemer is. Hij is dan ook nog lang niet klaar. Een van zijn dromen is om een kantoor te bouwen aan de Zuidas en nog veel meer grote vastgoedprojecten op te zetten. Maar dan moet de Gemeente Amsterdam wel een beetje meewerken.

Het vermogen van Wim Beelen

Wim Beelen heeft door de jaren heen een aardig vermogen vergaard. Tien jaar geleden stond het vermogen van Wim Beelen volgens Quote 500 nog op 55 miljoen euro. Dat is ondertussen gestegen naar 150 miljoen euro. Hiermee behaalde Wim Beelen in 2023 plek 360 in de Quote 500. Nu een jaar later wordt zijn vermogen geschat op 155 miljoen euro.

Met dit gigantische vermogen kun je heel wat leuke dingen doen. Laten we eens kijken waar Wim Beelen zijn vermogen aan uitgeeft.

Miljoenenjacht van Wim Beelen

Wim Beelen zit tegenwoordig in de luxe jachten. Het kan dan ook niet anders dat hij zelf ook een jacht heeft. Het gaat om de Lucky Us een jacht dat naar verluidt 17,5 miljoen euro waar is. Het jacht van 42 meter werd in 2003 opgeleverd door Feadship onder de naam Lady Charlotte. Wim Beelen kocht het na een verbouwing in 2020 en biedt nu plaats aan 10 gasten. Wim Beelen en Sylvie Meis brachten samen tijd door op het jacht bij Mallorca.

Penthouse in Laren

Op het moment dat Wim Beelen een relatie had met Sylvie Meis woonde hij in een penthouse in laren. Dit modern ingerichte penthouse is gelegen in een groot statig appartementencomplex midden in het groen op Landgoed Larendael in het Gooi. Op het terrein is een groot gemeenschappelijk zwembad, sauna, sportschool en poolhouse te vinden.

Wim Beelen zette het penthouse in 2023 te koop voor 5,8 miljoen euro. Uiteindelijk verkocht hij het voor 4,25 miljoen euro. Aanzienlijk minder dan de eerdere vraagprijs. Waar hij nu woont is overigens niet bekend.

Een Bentley van 373.000 euro

Zoals een echte miljonair betaamt, heeft Wim Beelen ook een paar mooie auto’s in zijn bezit. De meest waardevolle is een Bentley Flying Spur W12 met een prijskaartje van 373.000 euro. Het gaat om een auto die eruit ziet als een gewone luxe sedan, maar dan met vele extraatjes. Zo zijn de prestaties uitmuntend en is het interieur voorzien van de laatste technologieën en een luxe afwerking.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Wim Beelen

Tot slot nog een aantal van de meest gestelde vragen over het vermogen van Wim Beelen.

Wat is het vermogen van Wim Beelen?

Het vermogen van Wim Beelen wordt geschat op 155 miljoen euro.

Staat Wim Beelen in de Quote 500?

Ja, Wim Beelen staat momenteel op plek 360 in de Quote 500.

Waar heeft Wim Beelen zijn vermogen mee verdient?

Wim Beelen heeft zijn vermogen verdient met zijn eigen sloopbedrijf en afvalverwerkingsbedrijf. Dit bedrijf heeft hij in 2020 verkocht. Nu richt hij zich op grote vastgoedprojecten en superjachten.

Waar geeft Wim Beelen zijn vermogen aan uit?

Net als andere miljonairs heeft Wim Beelen een neusje voor luxe mooie dingen. Niet alleen woont hij zeer luxe, hij heeft ook een superjacht van 42 meter en een peperdure Bentley van 373.000 euro. Verder lijkt het erop dat Wim Beelen niet echt gekke dingen doet met zijn geld.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1