theme-sticky-logo-alt
wilfred-genee

Alles Over Wilfred Genee (Dochter, Vrouw, Ex, Vermogen)

Wilfred Genee (56) is al jaren het gezicht van Vandaag Inside. Dankzij zijn nuchtere kijk op zaken en doortastende manier van vragen stellen is hij zeer populair bij de kijkers. Het heeft hem al veel awards opgeleverd. Wilfred Genee doet naast Vandaag Inside nog heel wat andere dingen. Lees hier alles over Wilfred Genee.

  • Volledige naam: Wilfred Willem Jozef Genee
  • Leeftijd van Wilfred Genee: 56 jaar
  • Woonplaats: Soest
  • Beroep: Presentator en journalist
  • Partner Wilfred Genee: Lili Pirayesh (51)

Wie is Wilfred Genee?

wilfred-genee-presenteren

Wilfred Genee werd op 17 juni 1967 geboren in het Friese Leeuwarden. Hij komt uit een katholiek gezin. Volgens Genee zijn zijn ouders hele vriendelijke mensen, maar ze kunnen zich soms wel wat te veel bezighouden met de mening van anderen.

Wilfred Genee was een slimme jongen en werd daarom toegelaten tot het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Hij schaamde zich hier als kind voor omdat hij de enige jongen in zijn klas was die naar het gymnasium mocht. Toen zijn beste vriend er uiteindelijk achterkwam reageerde de jongen boos. Hij besloot zelfs zijn beklag te doen bij de ouders van Wilfred Genee.

Al tijdens zijn middelbareschoolperiode was Wilfred Genee gek op voetballen. Hij was de doelman van RKVV MKV ‘29 een voetbalclub uit Leeuwarden. Toch leek nog niets erop dat hij later presentator zou worden van een programma over voetbal. Wilfred Genee besloot namelijk om rechten te gaan studeren in Groningen. Hij studeerde in 1992 af.

Het begin van de televisiecarrière van Wilfred Genee

wilfred-genee-radio

Tijdens zijn studie ging Wilfred Genee aan de slag bij de lokale omroep van Groningen, Oog TV. Toch duurde het nog een paar jaar voordat hij bij het grote publiek ontdekt werd. Hij werkte eerst een tijdje bij Sport 7, SBS6 en Canal+, maar de echte doorbraak kwam toen hij in 2001 werd aangenomen bij RTL.

Voetbal Insite

Het programma dat hij ging presenteren was Voetbal Insite (later werd de naam veranderd). Toen hij tekende voor het programma kon hij waarschijnlijk nog niet voorzien hoe populair het programma zou worden. Het concept is simpel. Samen met Johan Derksen en verschillende analisten zoals Willem van Hanegem, Hans Kraay en Wim Kieft bespreken ze de actualiteiten in de voetbalwereld. Kijkers kunnen daarbij online vragen indienen.

De transformatie naar Vandaag Inside

Het programma maakte door de jaren heen heel wat transformaties door. Zo ging het een tijdje naar Talpa, om vervolgens weer terug te keren bij RTL. De naam veranderde ondertussen van Voetbal Insite naar Voetbal International, gevolgd door Voetbal Inside, Veronica Inside en nu Vandaag Inside.

Awards

Het programma ontving in 2011 de Gouden Televizier-Ring en Wilfred Genee zelf won in 2017 de Zilveren-Televizier-Ster. Daar bovenop ontving hij in 2018 JFK´s Greatest man Award. Dit is een award voor de meest succesvolle en tegelijkertijd meest charismatische man van Nederland.

Veronica Offside

wilfred-genee-foto

Nadat Veronica Inside veranderde naar Vandaag Inside was er ruimte voor een nieuw programma over voetbal. Talpa besloot daarop om het programma Veronica Offside op de buis te brengen. Wilfred Genee is de presentator, aan tafel zitten in ieder geval Wim Kieft, Andy van der Meijde en Wesley Sneijder. Er worden regelmatig andere gasten uitgenodigd zoals Dick Advocaat, Jan Boskamp en John de Bever. In het programma worden alle actualiteiten rondom voetbal besproken.

Controversie rondom Wilfred Genee

De programma’s Vandaag Inside en Veronica Offside lijken op het eerste oog gewone programma waar dagelijkse zaken en voetbal besproken wordt. Toch zijn de programma’s regelmatig het toneel van controversie. Dat heeft in veel gevallen te maken met uitspraken van Johan Derksen. Die heeft bij Vandaag Inside al regelmatig vrouwonvriendelijke en zelfs racistische uitspraken gedaan. Iets waar hij altijd mee weg lijkt te komen.

Wilfred Genee is niet onder de indruk van Marcel Maijer

Wilfred Genee is wat dat betreft wat rustiger, maar ook hij zegt wel eens iets wat niet in goede aarde valt. Zo maakte Wilfred Genee in maart 2024 bij Veronica Offside grappen over collega-presentator Marcel Maijer. Het lijkt erop dat Wilfred Genee de interviewstijl van Marcel Maijer niet echt dynamisch vindt. Wilfred werd door Jan Boskamp op zijn vingers getikt. Wilfred Genee zei daarop dat hij even vergat dat hij op tv is.

Wim Kieft was het er wel mee eens dat Marcel Maijer niet zo goed is in doorvragen. Daarop vroeg Genee “Waar zit de kracht van Marcel dan?”. Direct daarna verontschuldigt hij zich en trekt de vraag terug. Boskamp zegt daarop dat Wilfred Genee een stuk vergif aan het worden is.

Overige projecten van Wilfred Genee

wilfred-genee-selfie

Naast presenteren heeft Wilfred Genee ook aardig wat schrijftalent. Zo heeft hij jarenlang columns geschreven voor verschillende tijdschriften en kranten. Hij schreef onder andere voor Dagblad van het Noorden, het Algemeen Dagblad, Margriet en Playboy. De columns die hij schreef voor Playboy zijn zelfs tot tweemaal toe gebundeld. De bundels hebben de titels Lange Tenen en Mooie Boel.

Wilfred Genees boeken

Wilfred Genee heeft ook een aantal boeken uitgebracht. Zo kwam hij in 2011 met het boek Voetbalvader. Hierin schrijft hij over zijn liefde voor voetbal, maar ook over het vaderschap. Het boek is leuk geschreven, leerzaam en vermakelijk. Samen met zijn vrouw bracht hij ook twee boeken over voeding uit. Wedden dat het lekker is! en Vullen of voeden. Beide boeken zijn bedoeld om ouders te helpen bij het vinden van de juiste voeding voor hun kinderen.

Wilfred Genee als podcast- en radiomaker

Elke vrijdag kun je van 16:00 tot 18:30 uur de gezellige vrijdagmiddagborrel The Friday Move luisteren. Elke week praat Wilfred Genee met gasten over een breed scala aan onderwerpen. Zo spreekt hij over politiek, cultuur, entertainment en natuurlijk voetbal. Eerdere gasten in zijn podcast waren Britt Dekker en Filemon Wesselink. De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en via de BNR App.

Wilfred Genee werd de afgelopen jaren regelmatig voor een Gouden RadioRing genomineerd voor dit programma, maar heeft hem nog nooit gewonnen. Wel won hij in 2020 de Gouden RadioRing voor Veronica Inside. In een interview zegt Genee dat hij radiomaker eigenlijk leuker vindt dan tv maken. Hij zou dan ook best wat vaker op de radio willen.

Muzikale carrière van Wilfred Genee

wilfred-genee-iphone-selfie

Wat niet veel mensen weten is dat Wilfred Genee ook een paar muzieknummers heeft gemaakt. In 2012 bracht hij samen met Johan Derksen het nummer Nederland is helemaal oranje uit. Dit nummer behaalde nummer 4 in de single top 100. Niet veel later brachten hij en Johan Derksen samen met Edwin Evers het nummer Helden uit. Dit nummer behaalde nummer 6 in de single top 100.

De nummers waren onderdeel van een compleet album dat Wilfred Genee en Johan Derksen uitbrachten voor het EK van dat jaar. Naast Edwin Evers werkte ook Gerard Joling mee aan het album. De opbrengst van het album ging naar stichting Spieren voor Spieren.

Het gezin van Wilfred Genee

Wilfred Genee is getrouwd met Lili Pirayesh (51). Lili, die van Iraanse afkomst is en Wilfred, traden op 11 april 2008 in het huwelijksbootje. De twee hebben in 2018 hun geloften opnieuw hernieuwd tijdens een uitstapje naar Las Vegas.

De twee zijn al jaren gelukkig getrouwd en hebben samen zelfs een boek uitgebracht. Dat voorkomt overigens niet dat er volop geruchten gaan over relatieproblemen en zelfs affaires. Zo wordt in het programma Roddelpraat volop gespeculeerd. Dennis Schouten en Jan Roos zouden zelfs bewijs hebben dat Wilfred Genee al jaren vreemdgaat.

Laurien-Verstraten

Een van de bekendste exen van Wilfred Genee is Laurien Verstraten. Hiermee had hij volgens Roddelpraat van 2017 tot 2018 een affaire. Volgens niet nader genoemde bronnen hadden de twee een langdurige affaire en was Wilfred Genee zelfs bereid om zijn huwelijk voor haar op te geven. Er is overigens geen enkel bewijs voor deze geruchten en Wilfred is nog steeds samen met zijn vrouw Lili.

De kinderen van Wilfred Genee

Feline-Isabeau

Als jonge jongen had Wilfred twee dromen. Hij wilde sportpresentator en vader worden. Beide wensen zijn uitgekomen. Wilfred Genee en zijn vrouw hebben twee kinderen, dochter Feline Isabeau (13) en zoontje Timothy Luca (10).

De kinderen van Wilfred Genee zijn ondertussen wat ouder en zijn druk aan het nadenken over hun toekomst. Zijn dochter Isabeau wil al jaren iets doen met media. Niet zozeer tv want haar generatie is meer van TikTok en andere social media. Wat zijn kinderen ook willen doen, Genee stimuleert ze om te doen wat ze graag willen. Dat is iets wat hij van zijn ouders niet echt mee heeft gekregen. Die waren heel zorgzaam en lief, maar ze durfden niet zoveel lef te hebben.

Zorgen over de dochter van Wilfred Genee

@isabeau.genee

Moeilijke tekst #foryoupageofficiall #isabeaugenee #fakebodyy⚠️ #fyp #fyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfyfy #viralvideo #viral #foryoupage #fy #fypシ゚viral #fypage #fyppp #fypシ #fyppppp #foryoup #trending #fyp #nuiknietmeeroverjeschrijf #fypシ

♬ Nu Ik Niet Meer Over Je Schrijf – Froukje

Toch heeft Wilfred Genee ook zorgen over zijn kinderen, met name om zijn dochter. Hij vindt het best spannend dat zijn dochter op TikTok bijna 10.000 volgers heeft. Je weet nooit wat voor mensen ertussen zitten. Dankzij zijn werk kunnen zowel hij als zijn vrouw overdag bij hun kinderen zijn om een oogje in het zeil te houden.

Pech in huize Genee

In maart 2023 is het volop pech in huize Genee. Eerst breekt Isabeau haar been tijdens een val van haar fiets. Drie dagen later is het de beurt aan Luca. Hij viel op zijn arm tijdens het voetballen en had op twee plaatsen een breuk. Luca werd direct geopereerd. Alles ging goed en hij kon direct beginnen aan het herstel. De arts besloot diezelfde dag om een CT-scan van het been van Isabeau te maken. Die bleek toch nog een kleine breuk te hebben die eerder niet gezien was. De kinderen zijn overigens weer volledig hersteld.

Het vermogen van Wilfred Genee

wilfred-genee-insta

Een van de meest gestelde vragen over Wilfred Genee is wat zijn vermogen is. Zoals zoveel Bekende Nederlanders heeft Genee hier nog nooit uitspraken over gedaan. Toch kunnen we een goede inschatting maken van zijn vermogen. Laten we het eerst hebben over het salaris dat Wilfred Genee verdient met zijn werk bij Vandaag Inside. De geruchten gaan dat hij hiervoor 1,2 tot 1,4 miljoen euro per jaar mee verdient.

De auto van Wilfred Genee

Veel mannen met een goed inkomen kiezen ook voor bijbehorende auto. Een paar jaar geleden ging Wilfred Genee nog voor de Volvo´s. Eerst had hij een sportieve Volvo C70. Die ruilde hij een paar jaar later in voor een Volvo S60. Een tijdje geleden heeft Wilfred Genee besloten om op een Audi over te stappen. Hij koos voor een Audi Q8 e-tron. Deze elektrische auto heeft een prijskaartje van meer dan 80.000 euro.

De huizen van Wilfred Genee

Wilfred en Genee moeten natuurlijk ook ergens wonen. Hij woont samen met zijn gezin in een woonboerderij in Soest. Hij kocht de woning in 2006 voor 1.185.000 euro. Waarschijnlijk heeft hij de woning laten verbouwen omdat hij een hypotheek afsloot van 1,2 miljoen euro. In 2023 kreeg de familie Genee te maken met een keukenbrand die ontdekt werd door dochter Isabeau. Gelukkig wist ze snel de buurman te waarschuwen die de brandweer belde. De brand werd snel geblust en het gezin kon dezelfde dag al terug de woning in.

Wilfred Genee heeft overigens nog meer onroerend goed. Wilfred Genee heeft twee appartementen in Amsterdam die hij voor meer dan 1200 euro per maand verhuurt. De geruchten gaan dat een van die appartementen verhuurd werd aan zijn minnares Laurien Verstraten.

Het totale vermogen van Wilfred Genee

Naast de inkomsten uit Vandaag Inside en het verhuren van appartementen heeft Wilfred Genee nog andere inkomsten. Hij heeft nog een aantal BV´s en verdient royalty’s van het boek dat hij samen met zijn vrouw geschreven heeft. Als we al het onroerend goed, de auto en inkomsten van Wilfred Genee bij elkaar optellen komen we op een vermogen van ongeveer 4 miljoen euro.

Veelgestelde vragen over Wilfred Genee

wilfred-genee-relatie

We kregen heel wat vragen binnen over Wilfred Genee. Dit is een lijst met de vragen die jullie het meest gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Wilfred Genee?

Wilfred Genee werd op 27 juni 1967 geboren in Leeuwarden en is 56 jaar oud.

Wie is de partner van Wilfred Genee?

Wilfred Genee is sinds 2008 getrouwd met Lili Pirayesh (51). Lili heeft de naam van Genee aangenomen en gaat nu als Lili Genee door het leven. Samen hebben ze twee kinderen, Isabeau en Luca. Het gezin woont in een woonboerderij in Soest waar het echtpaar veel tijd samen met de kinderen doorbrengt. Wilfred en Lili hebben eerder samen een boek uitgebracht en Lili helpt haar man bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Gaat Wilfred Genee scheiden?

Wilfred Genee is nog nooit gescheiden. Hij is nog gelukkig getrouwd met zijn vrouw Lili Pirayesh. Het koppel is al sinds 2008 getrouwd. Regelmatig zijn er geruchten dat Wilfred Genee vreemd zou gaan en dat hij zou gaan scheiden. Of hier een kern van waarheid in zit weten we niet.

Hoe ziet het huis van Wilfred Genee eruit?

Wilfred Genee heeft een mooie woonboerderij in Soest. De woning van iets meer dan 1.185.000 euro gelegen in een rustige wijk heeft een rieten kap en landelijke uitstraling.

Wat is het vermogen van Wilfred Genee?

Er is niet met zekerheid te zeggen wat het exacte vermogen van Wilfred Genee is, maar we schatten dat het ligt op 4 miljoen euro. Die schatting maken we op basis van zijn onroerend goed, zijn auto en de inkomsten uit zijn vele televisieoptredens inclusief Vandaag Inside.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1