theme-sticky-logo-alt
weten-over-zakelijke-aansprakelijkheidsverzekeringen

Dit moet je weten over Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekeringen

Bij het runnen van een bedrijf komen veel dingen kijken. Een van die dingen die veel ondernemers over het hoofd zien, is het afsluiten van de juiste verzekeringen. Met name aansprakelijkheidsverzekeringen zijn belangrijk, omdat de kosten die aansprakelijkheid met zich mee kan brengen, behoorlijk kunnen oplopen. Daarom vertellen we je in dit artikel wat je moet weten over deze verzekeringen. Zo kun je lekker blijven bouwen aan je bedrijf, wetende dat je het risico op aansprakelijkheid goed hebt afgedekt.

Verschillende soorten polissen

werk-collega-verzekering

Als ondernemer kun je te maken hebben met verschillende soorten aansprakelijkheid. Voor elk van deze vormen van aansprakelijkheid is een andere verzekering beschikbaar. Als we het hebben over aansprakelijkheid, dan onderscheiden we, onder andere, de volgende vormen:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid: jij, je werknemer of je product heeft schade aangericht aan iemand anders of de spullen van iemand anders.
  • Beroepsaansprakelijkheid: jij of je werknemer hebben een fout gemaakt in het uitoefenen van jullie beroep en hebben daardoor schade of vertraging veroorzaakt bij een klant.
  • Bestuurdersaansprakelijkheid: een bestuurder van het bedrijf wordt persoonlijk aansprakelijk gesteld voor schade die is ontstaan doordat hij of zij een bestuurlijke fout heeft gemaakt.
  • Vervoerdersaansprakelijkheid: als een bedrijf spullen van een ander vervoert en deze beschadigt of kwijt raakt.

Bovenstaande lijst geeft een idee van de soorten aansprakelijkheid die bestaan. Voor elk van deze vormen bestaat een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Het is aan jou om te bepalen met welke vorm van aansprakelijkheid je mogelijk te maken zou kunnen krijgen en hier de bijhorende verzekering voor af te sluiten.

Een expert inschakelen is een goed idee

Het is begrijpelijk als de verschillende vormen van aansprakelijkheid je niet helemaal duidelijk zijn, of als je niet goed weet met welke vormen van aansprakelijkheid je eventueel te maken zou kunnen krijgen. Dat is waar een verzekeringsexpert je bij kan helpen.

Door een expert in te schakelen, weet je zeker dat jij en je onderneming goed verzekerd zijn. De expert gaat namelijk samen met je om tafel om te bepalen met welke risico’s jij en je bedrijf te maken hebben. Vervolgens gaat de expert op zoek naar de polissen die daar het beste bij passen.

Als je zelf niet zoveel verstand hebt van verzekeringen, of als je het gevoel hebt dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dan is het slim om de hulp van een expert als ABN AMRO Verzekeringen in te schakelen. Dat scheelt je tijd, want je hoeft je zelf niet zo veel te verdiepen in de materie. Bovendien kan het je geld schelen, want een expert kan ervoor zorgen dat je niet onderverzekerd bent en dus geen vergoedingen misloopt in het geval van schade.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1