theme-sticky-logo-alt
waarom-kinderen-dol-zijn-op-kamperen

7 Redenen Waarom Kinderen Dol zijn op Kamperen

Velen van ons zullen goede herinneringen hebben aan kamperen op een kindercamping nederland met onze ouders toen we jonger waren. De spanning van de auto volladen met allerlei spullen, instappen en wegrijden. Weg van huis en de echte wereld, de natuur in, is iets waar we ons allemaal in kunnen vinden.

Nu we ouder zijn, is het soms makkelijk om te vergeten hoe spannend die ervaring voor onze kinderen kan zijn. En daarom hebben we vandaag besloten om onze top 7 redenen met jullie te delen waarom jullie kleintjes het geweldig zullen vinden om te gaan kamperen!

1. Alles is mogelijk

kinderen-vader

Een van de dingen die kinderen het leukst vinden aan kamperen is dat ze in een compleet nieuwe en onbekende omgeving zijn. Door de bekende muren van de school en hun slaapkamer achter zich te laten en de natuur in te gaan op een camping, worden ze aangemoedigd om de wereld om hen heen te verkennen!

2. Leert ze het ‘less is more’ principe

Kamperen, of het nu voor een nacht, een weekend of een lange excursie is, draait om eenvoud. Je kinderen zullen er waarschijnlijk op gedijen. In plaats van voortdurend gestimuleerd en vermaakt te worden, zullen je kinderen er zelf naar op zoek moeten gaan. Fastfoodmaaltijden maken plaats voor zelfgemaakte maaltijden op een open vuur of een reisfornuis, tabletspelletjes worden vervangen door spelletjes die samen worden gespeeld, en tijd rond het kampvuur vervangt tijd rond de televisie om blijvende herinneringen te creëren. Kamperen biedt niet zoveel in termen van spullen, maar je kinderen zullen zoveel meer ervaringen opdoen.

3. Nieuwe vrienden maken

kamperen-buiten-spelen

Campings zijn een geweldige plek voor je kinderen om nieuwe vrienden te maken en nieuwe sociale vaardigheden op te doen in een veilige omgeving. Met zoveel andere kinderen in de buurt is het een geweldige manier voor ze om nieuwe mensen te ontmoeten en met ze te spelen.

Dit vakantiepark meivakantie heeft zelfs een kinderspeelplaats, een zwembad en nog veel meer. Zo kun je je kleintjes in de gaten houden en zich tegelijkertijd onafhankelijk voelen.

4. Meer zelfvertrouwen

Een nachtje slapen onder de sterrenhemel kan voor sommige kinderen in het begin een beetje eng zijn. Het is echter een uitstekende manier om hun zelfvertrouwen op te bouwen. De angst voor geluiden in het donker verdwijnt snel als ze leren dat het een vriendelijke uil is die in de verte toetert of een nieuwsgierig hert in het bos vlakbij.

Slapen in een gezinstent is een van onze beste tips om voor het eerst met kinderen te kamperen. Maar naarmate ze er meer vertrouwd mee raken, kan het warm en droog inpakken in hun eigen slaapzak in hun eigen tent hun zelfvertrouwen echt een boost geven en voelen ze zich volwassen!

5. De natuurlijke wereld waarderen

moeder-kinderen-vakantie

Het kan moeilijk zijn om uit te schakelen in onze moderne maatschappij, en tegenwoordig worden onze kinderen veel sneller dan vroeger blootgesteld aan schermen en apparaten. De natuur in gaan tijdens een kampeertocht met het gezin is een prachtige manier om herinneringen voor het leven te maken en je kinderen te leren over de schoonheid van de wereld om ons heen. Misschien waarderen ze de voordelen van een boswandeling nu nog niet, maar als ze groot zijn, zullen ze je er vast dankbaar voor zijn!

6. Leert ze basisvaardigheden

Je kinderen hoeven misschien nooit voedsel te zoeken of te vechten tegen een aanvallende beer, maar als je als gezin kampeert, leren ze basisvaardigheden om te overleven. Veel mensen brengen zo weinig tijd door in de natuur dat ze er bang voor worden. Als je je kinderen binnen houdt om ze veilig te houden, is de kans groter dat ze hun affiniteit met de natuur verliezen en mogelijk zelfs een fobische houding ten opzichte van de natuur ontwikkelen. Als je je kinderen leert hoe ze in de natuur met zichzelf om moeten gaan, wordt die angst een gezond respect. Kennis geeft een gevoel van macht over de omgeving.

7. Creativiteit uiten

Een tent opzetten is de klassieke kampeerervaring! Je kinderen betrekken bij nieuwe en onbekende dingen op de camping is een geweldige manier om ze hun creativiteit te laten uiten. Ze kunnen ontdekken hoe ze hun eigen tent kunnen bouwen en zelfs een beetje koken op de camping!

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1