theme-sticky-logo-alt

Voormalig Tourwinnaar had het zwaar: “Al mijn trofeeën…

Bradley Wiggins (43) won in zijn wielercarrière aardig wat grote prijzen. Toch kan Wiggins maar moeilijk trots zijn op zijn behaalde successen. Hierdoor kampte hij enige tijd met het impostersyndroom.

“Mijn wielercarrière was een poging om aan mijn eigen verleden te ontsnappen”, begint de Tourwinnaar van 2012 bij de BBC. “Het was afleiding. Veel daarvan is intrinsiek te linken aan mijn vader en de afwezigheid van een vaderfiguur in mijn jonge jaren. Op de fiets zat ik vol zelfvertrouwen. Als ik eraf stapte, werd ik gewoon weer Bradley. De fiets was waar ik me het meest comfortabel op voelde.”

In 2013 werd Wiggins door de Britse koningin geridderd. “Het werd me aangeboden en ik weet nog dat ik mijn moeder zei dat ik het niet wilde. Ze zei me dat mijn grootvader zich zou omdraaien in zijn graf, dus ging ik”, vervolgt de oud-renner. “De dag dat ik geridderd werd, sloeg het impostersyndroom genadeloos toe. Mijn ridderschap viel niet samen met andere atleten, ik…

Lees verder bij www.kantinepraat.nl

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1