theme-sticky-logo-alt
5 Voordelen van Verkering

5 Voordelen van Verkering

Heb je het gevoel dat je geen aansluiting kunt vinden met het moderne daten? Verkering hebben wordt in deze tijd niet vaak meer genoemd. Het is een fase van romantiek die tot een schemerig en ver verleden lijkt te behoren, maar verkering heeft bepaalde voordelen die niet genegeerd mogen worden.

Verkering hebben is een manier van daten die weer helemaal in is. In de afgelopen tien jaar is daten gemakkelijker, sneller en impulsiever geworden – grotendeels dankzij online datingsites en apps. Maar sommigen hebben het gevoel dat deze methoden niet de romantische start zijn van een relatie die ze graag zouden willen. Het is tijd om de vijf redenen te ontdekken waarom verkering de nieuwe datingtrend is.

1. Verkering introduceert een zekere mate van formaliteit in de relatie

koppel-daten

Het is natuurlijk veel minder formeel dan verloving; er komt geen verbintenis bij kijken. Het is echter iets formeler dan gewoon daten. Het is een semipublieke aankondiging dat twee mensen de mogelijkheid van een toekomst samen onderzoeken. Dit helpt alle betrokkenen – het stel en iedereen binnen hun kring – om zich serieus op de relatie te richten en deze de ruimte te geven om te groeien.

2. Verkering schept duidelijkheid

Verkering elimineert de sociale ongemakkelijkheid die soms gepaard gaat met uitnodigingen voor datende stellen voor speciale gelegenheden (kerst- en paasdiners met de familie, enzovoort). Als twee mensen aan het daten zijn, weten vrienden en familie vaak niet hoe serieus de relatie is en of ze de twee als een stel moeten behandelen voor sociale doeleinden. Verkering maakt de koppelstatus van de twee volkomen duidelijk.

3. Verkering betrekt familie en anderen

Terwijl daten tegenwoordig vaak een exclusief één-op-één scenario is dat alle anderen uitsluit, is verkering meer openbaar en meer inclusief. Van het koppel wordt verwacht dat ze tijd doorbrengen met elkaars familie en met goede vrienden en anderen (bijvoorbeeld vrienden van het werk en de kerk). Dit is gezond en helpt het stel bij de overgang naar het sociale leven als getrouwd stel (als dat gebeurt).

4. Verkering schept duidelijkheid voor de romantische partners

Married At First Sight Lol GIF by TrueReal

In de huidige maatschappij ontwikkelt zich vaak een romance tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Daten kan in verschillende culturen verschillende dingen betekenen, wat kan leiden tot verwarring over de ontwikkeling van de relatie. Verkering is daarentegen iets formeler en wordt daarom gemakkelijker begrepen door verschillende culturen.

5. Verkering zet de planning in gang

Hoewel er geen verbintenis is en er dus ook geen zekerheid is, zorgt de verkering ervoor dat iedereen kan beginnen na te denken over toekomstige opties. Dit elimineert het verrassingselement van verloving dat vandaag de dag soms voorkomt, wanneer familieleden en vrienden zich er totaal niet van bewust zijn dat het koppel een verloving nadert en daarom verrast zijn wanneer ze het nieuws horen.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1