theme-sticky-logo-alt
Is een Veganistisch Dieet Gezond?

Is een Veganistisch Dieet Gezond?

Als je de algemene bevolking zou vragen “Is het veganistische dieet gezond of ongezond?” krijg je waarschijnlijk één veelvoorkomend antwoord: ongezond! De meeste mensen geloven dat veganisten belangrijke voedingsstoffen tekort komen en niet genoeg eiwitten binnen kunnen krijgen zonder de consumptie van vlees en zuivel, en dat hun gezondheid daar dus onder zal lijden. Is dit waar?

Wat studies aangeven

Wetenschappelijk onderzoek en studies over de veganistische/vegetarische levensstijl geven aan dat personen die voornamelijk plantaardig voedsel consumeren langer leven, er jonger uitzien, huidaandoeningen (waaronder acne en psoriasis) elimineren, hun risico op het ontwikkelen van diabetes en kanker verminderen, prostaatkanker in een vroeg stadium elimineren, hun hoofdpijn, migraine en allergieën verminderen, obesitas voorkomen en een lange lijst van andere verbazingwekkende gezondheidsvoordelen. Onderzoeken hebben keer op keer tot dezelfde conclusie geleid over de vele wonderbaarlijke voordelen van het veganistische dieet. Dus op basis van wetenschappelijk bewijs, is het veganistische dieet gezond.

Wat veganisten zeggen

keuken-koken-groente

Veel mensen die de beslissing hebben genomen om voor het veganisme te kiezen, hebben ingestemd met de verbazingwekkende genezende eigenschappen ervan. Als je ‘succesverhalen over veganistische diëten’ googelt, zul je een eindeloos aantal veganisten vinden die hun pas ontdekte gezondheid en welzijn verkondigen nadat ze het veganisme zijn gaan volgen. Velen hebben bijvoorbeeld hun chronische acne genezen door alle vlees- en zuivelproducten uit hun dieet te schrappen, terwijl ze beweren dat niets anders werkte vóór hun veganistische levensstijl. Je zult tijdens je onderzoek ook ontdekken dat veel veganisten zeggen dat ze een jeugdigere teint hebben gekregen en er mooier en gezonder uitzien nadat ze het veganisme zijn gaan toepassen. Het is bijvoorbeeld bekend dat haar en nagels gezonder en sterker worden door het veganistische dieet. Dus gebaseerd op wat veganisten zeggen, is het veganistische dieet gezond.

Wat de meeste mensen zeggen

Zoals in het begin van dit artikel al is gezegd, geloven de meeste mensen oprecht dat veganisme een ongezonde levensstijl is en dat je niet eens moet overwegen om je op dit pad te wagen. Maar is dat wel zo, op basis van wat studies aangeven en wat veganisten zeggen? Er zijn duidelijke aanwijzingen dat dit dieet eigenlijk een heel gezonde levensstijl is en een ideale keuze voor wie zijn gezondheid en welzijn wil verbeteren.

Waarom hebben de meeste mensen dan het tegenovergestelde standpunt? Dat komt door wat ze hebben moeten geloven. Van kleins af aan is hen geleerd dat ze door elke dag melk te drinken gezond en sterk zullen opgroeien. Ze kregen te horen dat het eten van rood vlees essentiële voedingsstoffen bevat en nodig is voor eiwitten. De media vertelde hen dat het eten van kaas en boter met mate hun gezondheid goed zou doen. Waarom zijn er dan zoveel mensen ziek?

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1