theme-sticky-logo-alt
Van Zolder naar Werkkamer: Zo doe je Dat

Van Zolder naar Werkkamer: Zo doe je Dat

Heb jij een oude zolder die nu vooral gebruikt wordt voor rommel die je toch eigenlijk nooit meer hoeft te zien? Van een oude rommelzolder kun je heel makkelijk een mooie werkkamer maken. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet.

Zijn er voldoende ramen?

zolder

Zolders hebben vaak minder ramen dan de gemiddelde ruimte in huis. Voldoende daglicht is nodig voor een fijne leef- en werkervaring dus het is belangrijk om hier en daar wat extra ramen te installeren, zoals een velux dakraam. De ramen moeten in z’n totaliteit ongeveer een kwart van het vloeroppervlak beslaan.

Een fijne trap

Jouw werkkamer wil je op een makkelijke en veilige manier kunnen bereiken en dat gaat niet met de oude gammele ladder die nu wellicht naar de zolder leidt. Zeker als je met een kop koffie in je handen loopt kan dat levensgevaarlijk zijn. Een goede houten trap is gelukkig helemaal niet duur en met een beetje handigheid zelf gemakkelijk in elkaar te zetten.

Vochtvrij maken

Door slechte isolatie zijn zolders vaak erg vochtig. Zet zoveel mogelijk ramen langdurig open om de zolder vochtvrij te maken voor een fris en schimmelvrij klimaat. Helpt het niet voldoende om de ramen open te zetten? Koop dan vochtvreters of huur een vochtvretende machine die het vocht letterlijk uit de lucht zuigt.

Isoleren

Om te voorkomen dat het vocht op zolder terugkeert en om te zorgen dat het gedurende alle seizoenen en temperaturen prettig werken is, is goede isolatie van cruciaal belang. Op zolder is hier niet altijd aandacht aan besteed. Gelukkig draait isolatie op zolder vooral om dakisolatie en kun je deze gemakkelijk zelf aanbrengen. Dakisolatie moet zo’n 13 centimeter dik zijn. Als er al een isolatielaag zit kun je deze laag aanvullen tot 13 centimeter. Anders moet er een compleet nieuwe isolatielaag aangebracht worden.

Elektriciteit

Als je prettig op zolder wil werken, moet je wel je apparaten in het stopcontact kunnen leggen. Zitten er voldoende stopcontacten bij jou op zolder? Anders moet je er misschien een paar extra laten aanleggen.

Inrichten

Wanneer dit allemaal geregeld is komt het leuke gedeelte. Misschien wil je een mooie nieuwe vloer in je werkkamer en wil je een gezellig kleurtje op de muur. Het zou kunnen dat er wellicht nog gestuct moet worden bij jou op zolder. Daarna is het zaak op zoek te gaan naar mooie meubels en decoratie voor op de werkkamer om de plek helemaal van jou te maken.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1