theme-sticky-logo-alt

Valentino Rossi: Vermogen, Woning en Rijkdom

Motorcross fanaten kunnen niet om Valentino Rossi heen. Hij is een van de meest succesvolle motorcoureurs ooit. Rossi heeft al een lange loopbaan achter de rug, maar hij is nog steeds een levende legende in de motorsport. Het is dan ook geen wonder dat de Italiaan Rossi een flink vermogen heeft. Lees snel verder en leer alles over Valentino Rossi, zijn vermogen, woning en rijkdom.Over Valentino Rossi

Valentino Rossi werd op 16 februari 1979 geboren in Urbino in Italië. De vader van Valentino Rossi is Graziano Rossi die vroeger ook motorracer was. Valentino begon met minibikes en karten voordat hij overstapte op 125 cc motoren. In 1995 won hij hiermee de Italiaanse kampioenschappen en werd derde bij de Europese Kampioenschappen. In 1997 won hij het Wereldkampioenschap 125cc in Aprilia en was toen de jongste motorrijder ooit die het kampioenschap won.

Niet veel later stapte Rossi over op 250cc motoren en werd hiermee in 1998 tweede op het Wereldkampioenschap. Een jaar later werd hij wereldkampioen. Tijd dus voor de 500 cc motoren. In 2001 werd Rossi eerste op het Wereldkampioenschap nadat hij een jaar eerder tweede werd. In totaal won Rossi maar liefst 9 Grand Prix wereldkampioenschappen.

Rossi staat niet alleen bekend om zijn geweldige prestaties op de racebaan, hij is ook zeer bijgelovig. Voordat hij van start gaat met een wedstrijd gaat hij altijd eerst bij de Moto3 race kijken om te zien hoe lang de startlichten aan blijven. Voordat hij van start gaat loopt hij naar zijn motor, stopt op 2 meter van zijn motor, buigt voorover en reikt naar zijn laarzen. Daarna loopt hij naar de motor houd het rechter pedaal vast en buigt zijn hoofd. En dit is nog maar het tipje van de ijsberg. Zou dat de reden zijn dat Valentino Rossi zo’n goede motorracer is?

Valentino Rossi vermogen

Valentino Rossi houdt net als anderen zijn vermogen het liefst geheim. Dat zeggen we in dit geval niet voor niets, want tussen 2000 en 2004 heeft Rossi maar liefst 160 miljoen dollar aan inkomsten niet doorgegeven aan de Italiaanse belastingdienst. De boete die hij hiervoor moest betalen bedroeg maar liefst 35 miljoen euro.

Desondanks is het vermogen van Rossi rond de 200 miljoen euro. Geschat wordt dat Rossi in sommige seizoenen meer dan 10 miljoen per jaar verdiende. Voor elke ronde kreeg hij . In sommige jaren reed hij maar liefst 465 rondes.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valentino Rossi (@valeyellow46)

Valentino Rossi woning en rijkdom

Samen met zijn vrouw Francesca Sofia Novello leeft Valentino een luxe leventje op zijn landgoed in Italië. De villa gelegen in Tavullia, Italie heeft naast een zwembad ook een eigen racetrack in de tuin. Hij heeft nog een groter landgoed, genaamd VR46 Ranch, waar een grotere track is waar Valantino oefent met zijn team. In hun vrije tijd zijn de twee ook regelmatig te vinden in hun villa in Ibiza. Niet alleen heeft Valentino Rosse een prachtige woning, hij heeft ook een eigen jacht dat hem 6 miljoen dollar heeft gekost.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1