theme-sticky-logo-alt
De Tuin Klaar voor het Voorjaar: Zo Doe je Dat

De Tuin Klaar voor het Voorjaar: Zo Doe je Dat

Hoewel de astronomische lente pas begint op 21 maart, heeft het zonnetje zijn eerste voorzichtige stralen in de afgelopen dagen al laten zien. Fanatieke tuiniers gaan naar buiten om alvast weer de eerste hand te leggen aan een mooie tuin in het voorjaar. Is jouw tuin al klaar voor de lente? In dit artikel helpen we je op weg.

Het terras

tuin-terras-set

Bij de eerste zonnestralen wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je tuin kunnen genieten. Hoe lekker is het dan als er al een volledig uitgerust terras klaarstaat, waar je alleen maar in neer hoeft te ploffen. Zet dus vast een hogedrukspuit of tuinslang op je tuinmeubelen of ga naar de woonboulevard voor een mooi nieuw tuinset. Het kan ook zeker geen kwaad om eens naar de voegen van je tegels op het terras te kijken. Misschien zit daar inmiddels een hoop onkruid tussen. Hoog tijd om daar dus even goed te schoffelen! Koop wat lekkere kussens die je bewaart in de bijkeuken of het tuinhuisje, zodat je ook lekker zacht kunt zitten. Met een lekkere buitenkachel (een elektrische of één op hout) kun je ook op de wat koudere dagen lekker buiten blijven zitten. Met wat buitenverlichting aan de muur kun je ook in de avonden dat het nog redelijk vroeg donker wordt van je terras genieten.

Het gazon

In de winter heb je waarschijnlijk weinig aandacht besteed aan je gazon. Geen zorgen, dat is doorgaans ook helemaal niet nodig. Het kan wel zijn dat je gazon een beetje kaal is geworden. Dan kan het geen kwaad om begin februari een beetje bij te zaaien. Februari is ook de maand waarin je gazon weer aan zijn eerste maaibeurt mag geloven. Probeer de lengte van het gras niet boven de 8 cm te laten komen. In de loop van het voorjaar schroef je de maaibeurten langzaam op van eens per twee weken naar een keer per week tot in sommige gevallen zelfs twee keer per week.

Planten en bloemen

Naast een mooi gazon en een lekker terras wil je in het voorjaar in je tuin ook kunnen genieten van voldoende mooie bloemen. In februari kun je onder andere overgaan op het zaaien van Akelei en Dahlia, zodat je in de zomer mooi bloeiende bloemen hebt. Papaver en Kamille zijn mooie bloemen die je kunt zaaien aan het begin van maart.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1