theme-sticky-logo-alt
stylingstips-grote-tuinen

Stylingstips voor Grote Tuinen: een Gezellige en Sfeervolle Tuin

Net als een grote woonkamer kan een grote tuin karakterloos lijken als je geen details hebt. Met het geschenk van royale afmetingen komt de mogelijkheid om de perfecte tuin te creëren, vooral als je deze fantastische ontwerpideeën voor grote tuinen in overweging neemt…

Koop een pergola

pergola

Een pergola kan prachtig staan in een grote tuin en kan ook veel ruimte innemen. Waarom koop je geen pergola en plaats je die in een mooi deel van de tuin dat een beetje te groot lijkt? Je kunt wat stoelen en zelfs een tafel onder de pergola zetten als je dat wilt. Een pergola ziet er niet alleen mooi uit, maar kan ook de ideale plek zijn om even buiten te genieten.

In de zomer en lente kun je onder je pergola zitten en een boek lezen of gewoon genieten van het buiten zijn. Je kunt overwegen om een paar pergola’s of tuinhuisjes in je tuin te plaatsen. Ze kunnen een leuke touch geven en de ideale plek zijn om te schuilen voor de hete zomerzon. Een pergola kan een prachtige toevoeging zijn aan een woning.

Kies de juiste tuinmeubelen

Grote tuinen zijn perfect voor buitenmeubelsets, omdat er genoeg ruimte is voor een eettafel, stoelen, buitenbanken en Solero Parasols. Je kunt de meubelen op een grasveld zetten dat omringd is door bloembedden of op een afgelegen terras voor de ultieme ontspanning. Als je van plan bent om je meubelen het hele jaar door buiten te zetten, kies dan voor een assortiment dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Materialen zoals gerecycled plastic, metaal en hardhout zijn hier allemaal ideaal voor. Om de levensduur van je meubels nog verder te verlengen, mag je meubelhoezen niet vergeten om je stoelen en tafels buiten te beschermen als je ze niet gebruikt. Hoezen houden ze droog in nattere maanden en helpen vuilophopingen te voorkomen en verrotting tegen te gaan.

Koop een trampoline

trampoline

Als je jonge kinderen of kleinkinderen hebt, kun je overwegen om een trampoline aan te schaffen. Je kinderen kunnen zich uren vermaken op de trampoline, een beetje bewegen en zich vermaken. Jij kunt de trampoline altijd gebruiken als je dat kunt, en jezelf fit houden.

Paden maken

Als je je tuin kleiner wilt laten lijken, kun je hem altijd een beetje opbreken door wat paden toe te voegen. Gebruik mooie betonplaten die zich een weg banen door je tuin. Je kunt ook verschillende kleuren stapstenen gebruiken als je dat wilt. Een pad ziet er niet alleen mooi uit, maar zal jou en andere mensen ook aanmoedigen om de tuin in te gaan en er wat meer van te genieten.

Mix zachte en harde tuinaanleg

Met grotere tuinen kun je genieten van het beste van twee werelden door weelderige grasvelden te combineren met een harde aanleg in de vorm van vlonders of terrassen. Je kunt kiezen voor een 50-50 verdeling tussen gras en bestrating, voor een kleinere patio om buiten te eten naast je huis die uitkomt op glooiende gazons daarachter, of voor een grotere patio omringd door bloembedden.

Geef de hele ruimte een samenhangender gevoel door de stenen of kleuren van je terras af te stemmen op die van een tuinpad dat door je gazon loopt. Zo voorkom je dat je tuin onsamenhangend aanvoelt en zorg je voor een strakke, professionele afwerking die zeker indruk zal maken op gasten.

Maak gebruik van een Fratello

solero-fratello

De Solero Fratello is een parasol met een opmerkelijke functionaliteit. Een van de meest opvallende kenmerken van de Fratello is zijn vermogen om 360° om zijn buitenste as te draaien en 45° te kantelen, zowel zijwaarts als achterwaarts. Hierdoor volgt hij de zon en zorgt hij altijd voor optimale bescherming, ongeacht de positie van de zon. Het stijlvolle zilvergrijze frame voegt een vleugje elegantie toe aan elke buitenruimte.

De Fratello is een fantastische toevoeging aan elke tuin, waardoor het niet alleen gezelliger wordt, maar ook praktischer en stijlvoller. Met zijn opmerkelijke functionaliteit tilt deze parasol het concept van schaduw en beschutting naar een hoger niveau.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1