theme-sticky-logo-alt
soorten-it-banen-welke-past

Welke Soorten IT Banen zijn er en Welke Past bij Jou?

Jij bent de aangewezen persoon in je familie als iemand een vraag heeft over zijn smartphone of problemen heeft met zijn laptop. Toen je opgroeide, vond je het heerlijk om in de behuizing van de toren van je oude desktopcomputer te kijken, vol ontzag naar de futuristisch uitziende interne onderdelen en je af te vragen wat ze allemaal deden. Computers interesseren je al sinds je kindertijd en die fascinatie is niet vervaagd naarmate je ouder werd.

Nu je je begint te oriënteren op mogelijke carrièremogelijkheden, overweeg je misschien sterk om je interesse in computers en technologie om te zetten in een levensvatbaar carrièrepad. Het goede nieuws is dat er veel opties zijn als het gaat om carrières in de informatietechnologie – de enige uitdaging is misschien het juiste pad voor jou te vinden. Om je te helpen een beter inzicht te krijgen in wat er allemaal mogelijk is, zullen we verschillende soorten IT-baan categorieën onderverdelen.

Soorten IT-banen: Gemeenschappelijke aandachtsgebieden

werk-collega-laptop

Informatietechnologie is een breed vakgebied met veel gespecialiseerde functies en expertise. Deze kunnen worden onderverdeeld in een paar subgroepen:

  • Cyber Security: Dit gebied richt zich op het veilig houden van de gegevens van organisaties en gebruikers, evenals de preventieve maatregelen die worden genomen om de schade te beperken in het geval van een inbreuk.
  • Softwareontwikkeling: Deze op programmeren gerichte tak van IT draait om het bouwen of aanpassen van softwaretoepassingen om aan de behoeften van gebruikers te voldoen.
  • IT-infrastructuur: Dit aandachtsgebied verwijst naar het ontwerp, de planning en de implementatie van IT-gerelateerde hardware, meestal op organisatiebrede schaal.
  • IT-ondersteuning: Dit verwijst naar de professionals die eindgebruikers (of andere IT-ondersteuningsspecialisten) helpen met dagelijkse technische problemen.
  • Gegevensbeheer: Professionals op dit gebied richten hun werk op het ontwerpen van gestructureerde databasesystemen, het maken van noodplannen voor gegevensverlies en de analyse van verzamelde gegevens.

Opgemerkt moet worden dat de scheidslijnen tussen deze aandachtsgebieden niet altijd duidelijk zijn en dat veel IT-functies een aanzienlijke overlap kunnen hebben met meerdere categorieën. De programmeervaardigheden die worden gebruikt bij softwareontwikkeling kunnen bijvoorbeeld worden toegepast op rollen in gegevensanalyse en kennis van best practices op het gebied van cyberbeveiliging is een belangrijke overweging bij het plannen van IT-infrastructuur.

Wat je leert bij de IT-traineeship van Young_Coders

trainee-ship-werk

Young Coders biedt een IT traineeship Amsterdam aan in de vorm van een tweejarige maatwerkopleiding. Ze leiden op voor software developers, AI- en dataspecialisten, IT-consultants. Ze kijken daarbij welke soort functie binnen de IT het beste bij je past. Er wordt gewerkt aan een ‘character fit’ tussen talent en opdrachtgever, waarbij duurzame relaties ontstaan in een werkomgeving die het beste uit iemand haalt. Je wordt geselecteerd op cognitie, programmeerkennis en karakter en vervolgens gematcht met een opdrachtgever die echt bij je past, waarna de juiste skillset je wordt bijgebracht.

Welke IT-baan het beste bij jou past, hangt dus af van een aantal dingen. Als je benieuwd bent welke rol in de tech-industrie het beste bij jou past, kun je een interessetest doen op de site van Young Coders. Je weet dan binnen 5 minuten welke rol het beste bij je past.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1