theme-sticky-logo-alt
Wie is Romy Boomsma? (Leeftijd, Kleding, Huis, Arie)

Wie is Romy Boomsma? (Leeftijd, Kleding, Huis, Arie)

Je kent Romy Boomsma (33) misschien als de vrouw van Arie Boomsma (50). Maar deze vrouw is veel meer dan de vrouw van. Ze is influencer met een grote schare fans die haar unieke bohemian stijl omarmen. Bovendien is ze moeder van drie kinderen en zorgt ze voor de beestenboel bij hun thuis op de woonboerderij in Abcoude. Dit is alles wat je wilde weten over Romy Boomsma.

  • Volledige naam: Romy Houwer-Boomsma
  • Leeftijd van Romy Boomsma: 33 jaar
  • Man van Romy Boomsma: Arie Boomsma (50)
  • Kinderen: Bobby (8), Mozes (6), Juniper (4)
  • Beroep: Content creator en columnist

Wie is Romy Boomsma?

romy-boomsma-selfie

Romy Boomsma werd in 1991 geboren in Amsterdam-Zuid. Ze groeide op met haar zusje en moeder want haar ouders gingen uit elkaar toen ze nog een jong meisje was. Ze was pas vijf toen haar vader vertrok. Het was overigens al het derde huwelijk van haar vader dat op de klippen liep. Romy Boomsma heeft dan ook nog een paar halfzussen en broers in het buitenland.

De impact van de scheiding van haar ouders

Na de scheiding had ze nauwelijks contact meer met haar vader. Volgens Romy leefde haar vader voor zijn werk als filmmaker. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat zijn films zijn echte kinderen waren. Dit is iets wat ze moeilijk kon verkroppen. Ze had het gevoel dat de stabiliteit uit haar leven verdween.

Het zorgde ervoor dat Romy als tiener behoorlijk opstandig was. Waar veel meiden uit haar klas spaarden voor een Louis Vuitton-tas liep zij rond in alternatieve kleding en een neuspiercing. Ze ging al jong roken en probeerde zich af te zetten tegen de wereld. Door de jaren heen heeft ze gelukkig een manier gevonden om met de scheiding om te gaan en de scherpe kantjes zijn er nu vanaf.

Romy heeft haar studies niet afgerond

romy-boomsma-fashion

Romy Boomsma begon met een opleiding aan stylingacademie Artemis en een studie Nederlands. Beide opleidingen wist ze niet te voltooien. Tijdens die opleidingen kwam ze erachter dat studeren eigenlijk helemaal niet voor haar was weggelegd. Ondanks dat ze niet afstudeerde, heeft ze duidelijk gevoel voor stijl en kan schrijven, maar daarover later meer.

De liefde van Romy Boomsma en Arie Boomsma

romy-boomsma-arie-boomsma

Romy en Arie Boomsma leerden elkaar in 2014 kennen tijdens een yogales in Amsterdam. Arie Boomsma is een bekende presentator, model en sportschooleigenaar. Hij is eigenaar van Vondelgym vlak bij het Vondelpark in Amsterdam. Dat is toevallig niet ver van de plek waar Romy jaren in een anti-kraakpand heeft gewoond met een vriendin.

Vanaf het moment dat Arie en de 18 jaar jongere Romy elkaar leerde kennen was het meteen dik aan. Na een paar maanden lieten ze allebei een liefdestatoeage zetten, een Franse lelie of Fleur-de-lys. En een jaar nadat de twee tortelduifjes elkaar ontmoet hadden stapten ze in het huwelijksbootje.

Het huwelijk werd in augustus 2015 in het geheim voltrokken met slechts een select gezelschap. Samen met een paar vrienden en familie aten ze eerst een hapje bij Balthazar’s Keuken in Amsterdam. De uiteindelijke ceremonie werd voltrokken in stadsdeel Bos en Lommer door de vader van Arie die dominee is. Arie had een van zijn broers als getuige en Romy haar zus.

Arie had een mooi blauw pak met een vlinderstrik aan en Romy een mooie roomkleurige jurk. Romy nam na het huwelijk de achternaam aan van Arie. Ze zal nu niet meer door het leven gaan als Romy Houwer, maar als Romy Boomsma.

Kinderen van Romy Boomsma en Arie Boomsma

romy-boomsma-arie-kind

Romy Boomsma was tijdens de huwelijksvoltrekking zwanger van hun eerste kindje. Bobby werd een paar maanden later geboren. Na de geboorte van hun eerste kindje besloot Romy Boomsma zich vooral te richten op haar kinderen. Eerder had ze nog een tatoeagestudio, maar daar lijkt ze nu mee gestopt te zijn.

Nadat haar twee andere kinderen Mozes en Juniper geboren waren begon het toch weer te kriebelen om wat te gaan doen. Romy Boomsma zegt dat ze van veel mensen ook kritiek kreeg dat ze full-time moeder was. Ondertussen is Romy Boomsma weer volop aan het werk. Naast het maken van content is ze columniste bij Vogue en ze zorgt natuurlijk nog steeds voor de kinderen.

Romy Boomsma wordt ziek

romy-boomsma-zonnebril

In 2022 werd bij Romy Boomsma geconstateerd dat ze in een voorstadium van baarmoederhalskanker zat. Toen Romy in 2021 30 werd, kreeg ze een uitnodiging op de mat voor een uitstrijkje. In plaats van direct een afspraak maken liet ze de brief een paar maanden liggen.

Ze besloot pas om het uitstrijkje te laten maken toen iemand die ze kende in het voorstadium van baarmoederhalskanker bleek te zitten. Na het uitstrijkje bleek dat er iets niet in orde was. Vervolgens werd een biopt gemaakt waaruit naar voren kwam dat ze in het voorstadium van baarmoederhalskanker zat.

De afwijkende cellen zijn daarop verwijderd, als het goed is zal ze hierdoor geen baarmoederhalskanker krijgen. Romy deelde dit op social media om andere vrouwen te waarschuwen niet te wachten met het laten maken van een uitstrijkje.

Het huis van Romy Boomsma en Arie Boomsma

huis-romy-boomsma

Romy Boomsma en Arie Boomsma woonden tot 2020 in een appartement in Amsterdam. Ze besloten daarna het drukke stadsleven in te ruilen voor het leven op een boerderij uit 1784 in Abcoude. Ze kozen voor een vrijstaand rijksmonument in Abcoude met een waarde van 2 miljoen euro.

Ze kozen deze woning omdat het echtpaar wil dat hun kinderen op kunnen groeien in de buitenlucht. Een plek waar ze lekker buiten kunnen spelen en veel groen en dieren om zich heen hebben. Ze hebben vier paarden, zes katten, een hond en drie schapen. Het zijn overigens niet alleen de kinderen die volop genieten van de woonboerderij.

Romy Boomsma zegt dat ze heel dankbaar is dat ze op zo’n mooie plek mag worden. Het zorgt ervoor dat ze meer rust krijgt, maar ook dat ze zin heeft om in de tuin te werken en lekker thuis te zijn.

Keramiek

romy-boomsma-sieraden

Romy heeft in haar huis ook een plekje gecreëerd waar ze keramiek maakt. De vrolijke mokken, bordjes en ornamenten hebben iets unieks, warms en huiselijks. Ze maakt deze keramiek voor zichzelf, maar ook voor de winkel Anna + Nina. Dit is een winkel in Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam waar zowel sieraden als kleding als spullen voor in huis worden verkocht.

Oma in huis

De moeder van Romy Boomsma woont ook op het terrein in Abcoude. Ze heeft hier haar eigen huis en helpt wel vaak mee met de kinderen. Zowel de kinderen als oma genieten volop van het samenzijn

De unieke stijl van Romy Boomsma

romy-boomsma-spiegel-selfie

Als je de Instagram van Romy Boomsma bekijkt dan zie je direct een eigen unieke stijl. Ze houdt van kleur, mooie materialen en heel veel franje. Als je het interieur van hun boerderij in Abcoude ziet dan merk je dat alles klopt, over elk detail is nagedacht. Ze werkt overigens ook samen met interieurmerk Palais. Hiervoor promoot ze een bijzondere lijn met echte bohemian stukken zoals kussens en plaids.

Romy Boomsma´s kledingstijl

romy-boomsma-outfit

Niet alleen in het interieur van Romy Boomsma, maar ook voor zichzelf houdt ze van de romantische bohemian look Ze draagt vaak mooi vallende wijde jurken, grote hoeden en kleding met motiefjes.

Romy Boomsma noemt haar kledingstijl zelf bohemian cool. Dat in combinatie met haar mooie verschijning, maakt het helemaal af. Wist je trouwens dat Romy Boomsma verre familie is van Audrey Hepburn? Ze is familie van haar oma. Ze is er overigens ook eerlijk over dat haar lippen niet zo mooi zijn vanwege goede lipgloss, maar gewoon vanwege lipfillers.

De unieke stijl van Romy Boomsma heeft ervoor gezorgd dat ze nu 158.000 volgers heeft op Instagram. Met haar volgers deelt ze foto’s van hun mooie woning, haar unieke kledingstijl en gesponsorde content.

Colabs

romy-boomsma-thuis

Romy Boomsma werkt samen met een groot aantal bedrijven die via haar hun producten willen promoten. Denk hierbij aan Weleda, een merk voor geurige oliën en natuurlijke cosmetica. Daarnaast promootte ze de babydraagzak van Artipoppe, de fotoalbums van Once Upon en nog veel meer.

Columnist voor Vogue

Romy Boomsma schrijft een maandelijkste column voor het modeblad Vogue. Hierin laat ze haar persoonlijke hersenspinsels de vrije loop. Ze schrijft bijvoorbeeld over feminisme en andere maatschappelijke thema’s. Daarnaast schrijft ze ook over mode, duurzaamheid en het leven als vrouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moederschap, maar ook de veranderingen die vrouwen in hun lijf meemaken.

Veelgestelde vragen over Romy Boomsma

romy-boomsma-natuur

Dit zijn de vragen die jullie ons vaak gesteld hebben en de antwoorden.

Wat is de leeftijd van Romy Boomsma?

Romy Boomsma is 33 jaar oud.

Wat voor tattoos heeft Romy Boomsma?

Romy Boomsma heeft een groot aantal tatoeages. Een van de bekendste is de Franse lelie of Fleur-de-lis. Zowel zij als Arie Boomsma hebben die laten zetten om hun liefde te bezegelen. Daarnaast heeft ze ook nog een draak, varen, zeemeermin, hart en zwaluw. Dat is overigens slechts een deel van de vele tatoeages die Romy heeft.

Wat voor kledingstijl heeft Romy Boomsma?

Romy Boomsma haar kledingstijl noemt ze zelf bohemian cool. Ze kiest vaak voor warme herfstkleuren, leuke printjes en fijn stofjes. Ze kiest vaak voor los vallende jurken, mooie hoge laarzen en unieke accessoires zoals grote hoeden en leren tassen.

Is Arie Boomsma de man van Romy Boomsma?

Ja, Arie Boomsma is de man van Romy Boomsma. De twee leerden elkaar in 2014 kennen en stapten in 2015 in het huwelijksbootje. Interessant om te vertellen is dat Romy toen al zwanger was van hun eerste kindje en dat de vader van Arie Boomsma het huwelijk voltrok.

15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://jalta.nl 300 0 1