Yernaz Ramautarsing trekt zich terug als kandidaat-raadslid voor het Forum voor Democratie. Dit meldt hij in een verklaring, aldus The Post Online.

De voormalige nummer twee op de FvD-lijst van Amsterdam schrijft in zijn verklaring dat hij in de Whatsapp-debatten de advocaat van de duivel heeft gespeeld en stellingen innam waar hij het niet voor 100% mee eens was. Hij heeft spijt van zijn homofobe uitlatingen. Ramautarsing zegt dat hij – in het belang van het FvD – besloten heeft om zich terug te trekken als kandidaat.

De vraag is of de kwestie-Ramautarsing nog electorale gevolgen zal hebben voor het Forum voor Democratie. De partij staat in de peilingen op vier zetels. 

Hoewel hij zich heeft teruggetrokken blijft Ramautarsing op de lijst staan. Amsterdammers kunnen dus nog op hem blijven stemmen, hoewel Ramautarsing niet in de raad zal plaatsnemen als hij wordt verkozen in de gemeenteraad. Op nummer drie van de FvD-lijst staat oud-parlementariër Anton van Schijndel, die in 2006 uit de VVD-fractie werd gezet. Van Schijndel stond tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november dat jaar op de lijst van EénNL van Joost Eerdmans, die nul zetels behaalde.

 

Yernaz Ramautarsing: the gift that keeps on giving