Ook Jeroen Adema spring voor de vrijheid van meningsuiting in de bres. 

 

‘Ach, was ik maar een man of leider van een rechtse partij’ ,moet Anne Fleur Dekker gedacht hebben. Dan kon ik ook gewoon zeggen wat ik dacht. Tja, maar Dekker is een vrouw en links. Dan ben je loslopend wild. Wat je ook van Dekker als persoon vindt of van haar politieke ideeën, een tweet is NOOIT een reden om te moeten onderduiken. Vooral niet als het een slechte grap is als ‘We moeten met 500 man stenen naar Geert Wilders gooien’.

Toegegeven, wie de context kent van deze tweet snapt hem gelijk. Een Belgische vrouw had getweet dat ze met 500 man stenen naar een moskee wilde gooien. De vrouw was een sympathisant van Geert Wilders. Tja, dat je dan een reactie krijgt is te verwachten. Ik vond de tweet van Dekker niet grappig, maar daar gaat het niet om.

Wilders tweet de ene onzin naar de andere en ook Thierry Baudet heeft al een paar fameuze uitschuivers gemaakt. Iets met homeopathisch verdunnen van het  Nederlandse volk door het binnenlaten van vreemdelingen en zo…

Dat mag allemaal, vooral van Jeroen Pauw. Baudet werd door Frits Wester in het programma Pauw en Jinek-De Verkiezingen tot de orde geroepen over die tweet. Pauw zat tijdens die uitzending echter aan andere dingen te denken. Maar werd Baudet bedreigd? Nee. Hij kon er vrij eenvoudig mee wegkomen. Ook zijn bijval voor de omstreden versiercoach Julien Blanc stond vele Nederlanders niet aan, maar hij kwam er mee weg. Dat was niet gebeurd in België en Duitsland.

Ach, zullen sommigen denken, dat schreef Baudet alleen om te provoceren… Rot toch op, het was pure onversneden misogynie. Maar ja, Wilders en Baudet zijn conservatief en Dekker is een linkse dame. Wie vrouw is moet in rechtse kringen haar mond houden. Riekt aardig naar “Kinder, Kirche, Küchen”.

De vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Dus in plaats van om bij iedere verkeerde tweet in de #OPHEF-modus te gaan zou je ook tot tien kunnen tellen en vervolgens weer overgaan tot de orde van de dag. Dat is veel beter voor de gezondheid en het bevordert de sfeer. Dan hoeft Anne Fleur Dekker niet onder te duiken en hoeven we Wilders niet te beveiligen. Juist omdat de vrijheid van meningsuiting voor iedereen geldt vraag ik mij zelfs af waarom we tegen Anne Fleur Dekker zeggen dat ze moet opletten bij wat ze zegt, terwijl Wilders en Baudet daarentegen mogen roepen wat ze willen.

Los van Dekker vraag ik mij af of de PVV van de pot gerukt is. Gisteren werd Khadija Arib (PvdA) weer verkozen tot Kamervoorzitter. Alleen stond Fleur Agema daar te jammeren dat de PVV geen enkele kans op een mooie post zou maken. Maar ja, wie niet meedoet kan ook geen prijzen winnen. Dus het is een jammerlijke poging geweest om zielig te doen. Ook Tunuhan Kuzu van de AK-Partij (DENK) staat in het parlement altijd te jammeren en te klagen omdat er zogenaamd overal racisten zijn. Wie zijn die racisten? Wij, de witte mannen, volgens Kuzu. Maar dat wij de rechten van de Turkse Nederlander beter beschermen dan de Sultan in Ankara maakt kennelijk niets meer uit tegenwoordig.

Niettemin mogen ook Agema en Kuzu hun rabiate nonsens rondbazuinen. Vrijheid is mij te kostbaar om iedere mij onwelgevallige mening af te willen straffen. Ga je over andere dingen druk maken…