De verstandeloze varkensmutsjes van Pegida pleegden afgelopen maandag hun ‘daad van verzet’. De naoorlogse verzetshelden blokkeerden de toegang tot een islamitische basisschool in Leiden, om op deze manier te protesteren tegen de ‘islamisering’. 

 

Volgens de Volkskrant, die over het incident schreef, werd het pas duidelijk dat het om een actie van Pegida ging toen de schooldirectrice op Twitter keek. Het account van Pegida, dat enthousiast over deze actie berichten verstuurde, zei dat deze blokkade geen ‘nare grap’ was maar een actie tegen het islamitische ‘fascisme’. Hiermee wilde men laten zien ‘dat islam en massa-immigratie niet welkom zijn in Nederland.’ Ergo: om tegen vermeend fascisme te strijden zijn fascistische methoden geoorloofd. Het lijkt warempel wel een extreemlinkse actiegroep, onze verstandeloze varkensmutsjes van Pegida.

Over extreemlinks gesproken, afgelopen zondag demonstreerden activisten in Boston tegen het fascisme, oftewel de extreemrechtse demonstranten in Charlottesville. Qua achterlijkheid deden deze extreemlinkse demonstranten nauwelijks voor extreemrechts onder. Toen een buitenstaander – wel een ‘witte man’ maar zeker geen fascistische fakkeldrager – wat vragen probeerde te stellen brak de hel los. Twee lijplinkse lellebellen ontstaken in toorn en begonnen te schreeuwen en te krijsen. Omdat hij de verkeerde huidskleur had was hij ook automatisch een nazi, ofzo.

Les extrêmes se touchent. Extreemrechtse activisten belagen kinderen, omdat die een ‘foute’ godsdienst aanhangen, extreemlinkse activisten belagen iemand die gewoon wat vragen stelt, niet eens vervelend, omdat hij een ‘witte man’ is. Het groepsdenken, een gevolg van de potsierlijke identiteitspolitiek, zorgt voor een ontzettende verdeeldheid in de westerse samenlevingen. We moeten mensen weer als individuen proberen zien. Van kinderen blijf je af. Mensen die netjes proberen een gesprek met je aan te gaan geef je een netjes antwoord. Het blijft uiteraard lastig. Ook voor mensen die proberen hun gezond verstand te gebruiken. Ik kan activisten, links en rechts, eigenlijk niet meer serieus nemen.