Aspirant-politicus Hans de Vries is tegen DENK, maar wil juist met deze partij het debat aangaan. 

 

Juist in het debat moet je staan voor je opvattingen en met argumenten andere meningen bestrijden. Daarmee laat je als partij zien waar je voor staat, met het doel anderen van jouw mening te overtuigen. Daarmee wordt het voor de kiezers duidelijk waarvoor ze stemmen.

Hierbij wil ik een deel van ons verkiezingsprogramma aanhalen:

Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen

(Evelyn Beatrice Hall; The Friends of Voltaire, 1906).

 

In het citaat ligt een belangrijke kernwaarde voor een vrije samenleving besloten, namelijk het recht op vrije meningsuiting: het vermogen om van een ander te accepteren dat die een mening heeft en mag uiten, zonder aanzien des persoons en hoe onwelgevallig die mening ook is.

De ASP (Atheïstisch Seculiere Partij) Deventer is tegen elke invloed van buitenlandse mogendheden. Zeker als men daarbij emotioneel spreekt over vader- en moederland. De onlangs door Turkije aangesproken Nederlandse parlementairs laten duidelijk weten waar zij staan. Hun keuze om de Armeense Genocide te erkennen, zonder zich te laten intimideren door Erdogan, verdient daarom ten volle onze steun.

Daarom ook moet het debat worden aangaan met de partij als DENK, die een afkeurenswaardige opvatting goedpraat. Door in debat te gaan voorkom je dat er een parallelle samenleving ontstaat, die is ingegeven door een buitenlandse invloed. Als ASP zullen wij dit, als het nodig is, altijd aan de kaak stellen en onze positie daarin duidelijk maken.

Hans de Vries,
Lijsttrekker van de ASP Deventer.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons

 

Progressief in de provincie