Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet noemde het een ”verkiezingsbelofte”: zodra Kamerlid werd, zou hij een piano in zijn werkkamer laten plaatsen. Die hoorde naar eigen zeggen bij zijn ”entourage”. Van enige zelfrelativering bleek ook hier niets, maar dat weten we inmiddels. 

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: er stond een verhuiswagen voor de ingang van de Tweede Kamer met daarin de aangekondigde piano. Onder toezicht van journalisten, wat op zichzelf al een potsierlijk gezicht was, werd het instrument naar de kamer van Baudet vervoerd.

Grappig was ook dat Baudet het deed voorkomen alsof hij door de Kamer was tegengewerkt in zijn wens zijn piano mee te brengen. Daar is echter niets van waar. Het mocht gewoon. Thierry zelf is degene die er heel gewichtig over doet.

Maar wat de ”piano-kwestie” vooral heeft aangetoond, is dat Baudet en zijn Forum voor Democratie geen enkel recht hebben om te mekkeren over een zogenaamde boycot van media. RTL besteedde een heus item aan de komst van de piano. Ook de NOS plaatste een artikel op de website. De man die beweert dat de media hem voortdurend onheus bejegenen, staat al in het middelpunt van de belangstelling als hij een muziekinstrument naar zijn werkkamer laat vervoeren. Een pietluttigheid die tot nieuwswaardige proporties wordt opgeblazen.

En mede daarom mogen Baudet en zijn entourage nooit meer klagen over de zelfverzonnen boycot en negatieve benadering van de politieke journalisten. Die blijken hem juist bijzonder gunstig gezind. Op het belachelijke af.