Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

 

De Dagelijkse Standaard voert een opmerkelijke koers. Thierry Baudet wordt op het schild geheven en verdedigd tegen zijn critici, maar tegelijkertijd ageert Michael van der Galiën fel – en terecht – tegen racisme en dom gescheld op moslims van de PVV. Maar er staat nu eindelijk een goed artikel over het Forum voor Democratie in. Rob van Gemert vertelt waarom hij de partij van Thierry Baudet de bons geeft. Voor de tweede keer, nu met aangetekende brief.

Van Gemert geeft een inkijkje in hoe het er aan toe gaat bij het Forum:

Voor en tijdens de ALV van 2017 waren de spanningen daarom al hoog opgelopen in de partijtop. En rolden er koppen en werden dingen doorgedrukt. In november 2017 werden zelfs de provinciale teams met alle vrijwilligers van het eerste uur opgeheven. De dissidentenkwestie kwam vervolgens zeer duidelijk naar buiten in februari en maart 2018. Wat een smet wierp op het woordje democratie in de partijnaam. Tóch steeg de partij in de maanden daarna nog in de peiling. Tot een mooi resultaat bij Maurice de Hond waarbij de partij op 16 stond en de PVV op 14.

Hoogmoed komt echter voor de val. Wie zich onaantastbaar maakt, gaat zich ook zo gedragen. We kregen de naaktfoto. Daar zit men op het platteland en in de provincie niet op te wachten. Bij GeenStijl en de JFVD vonden ze het misschien prachtig, maar die zijn tezamen maar een halve zetel qua kiezers. De uitdrukking ‘ondoordacht provinciaal geklooi‘ en ‘naïef politiek amateurisme’ in zijn brief naar de dissidenten, was als volledige Amsterdamse partij-top ook niet echt tactisch… ‘Provinciaal’ als in: boerig, dom, laag, volks en plattelands? Wie zal het zeggen?

Die werkelijke aard kwam ten volle tot uiting in de uitspraak ‘beneden mijn waardigheid‘. Baudet liet zich kennen: hij was tijdens de algemene politieke beschouwingen overdag niet aanwezig, maar dronk wel wijn. Ineens stond de partij drie zetels in de peiling lager, en regende het opzeggingen.
Eerder zegden intellectuelen Arnout Maat, Eric C. Hendriks en Frank Ankersmit hun lidmaatschap van het FvD op. Thierry Baudet heeft alleen nog ja-knikkers over. Critici worden namelijk door penningmeester Henk Otten op een zwarte lijst gezet.
Afbeelding: Screenshot Youtube