Het is maar dat u het weet. Ik ben links dus ik heb het officiële gelijk. U niet.

U houdt zich daar niet eens mee bezig. U gaat voor de eigen portemonnee. Dat is uw keuze. Maar dan heeft u niet het officiële gelijk. Lees de krant er maar op na.

Het officieuze gelijk… Daar komt u soms een heel eind. Dat geef ik meteen toe.

Met rationele rechtsdingetjes als argumenten. Of met een vervelende boodschap. Ook al pakt u die soms onhandig en ruw in. Bij het rationele gelijk haalt u scores van 14,8% tot 83,7%. Afhankelijk van het onderwerp. Maar bij het officiële gelijk blijft u op o% steken. Vraag maar aan de academici. Die leggen het u haarfijn uit. Die hebben daar theorieën voor. Dat is iets anders dan argumenten. Theorieën staan hoger in de pikorde dan argumenten. Dat is nu eenmaal zo, officieel.

Het officiële gelijk heeft u verspeeld. U bent namelijk egocentrisch, zowel in cultureel als in economisch opzicht. U bent materialistisch en wilt niet eerlijk delen. U trapt naar beneden en likt opzij. Dat zeggen , om maar iets te noemen, de cabaretiers ook over u. En waarom zouden die zoiets verzinnen. Die zijn neutraal. Dat zijn de clowns die zonder aanzien des persoons sneren en kwinkslagen uitdelen. En bovendien ook nog eens al hun bezittingen delen met de zwakkeren.

Het officiële gelijk gaf u uit al uit handen toen ik nog een baby was.

Waar linkse mensen een mars door de instituten planden en vervolmaakten gingen jullie voor het leuke leventje. Voor eigen huisje, eigen boompje, eigen beestje.

U ging bedrijven opzetten, handel drijven, winkeltjes beginnen. Het officiële gelijk leek u niet te interesseren. Alsof dat er niet toe deed.

U begon net als de linkse mensen omroepverenigingen. Maar waar mijn medelinksmensen actualiteitenrubrieken en talkshows vol met maatschappelijk geladen human interest opzetten, kwamen jullie met André van Duin en tobbedansen.

En áls in jullie geschreven media al iets politieks naar voren kwam, dan was het vaak niet veel meer dan meer blauw op straat en klaagzangen over hoe jullie autotjes van de weg werden gepest.

En “theorieën” … daar kwamen jullie al helemaal nooit mee. Dom. Jullie waren toch zo goed in investeren? Nou…

Consequentie van jullie “pluk de dag”-denken is dus dat het officiële gelijk ver buiten jullie bereik ligt.

Of het nu gaat over de economie, energiebeleid, immigratie of cultuurbeleid.

Ik hoor en lees ook af en toe dat jullie het inmiddels vervelend zijn gaan vinden, dat van het officiële gelijk niet hebben en zo. Soms zijn jullie er zelfs echt boos om.

“Ja maar” en “de hardwerkende Nederlander zus en zo…” is niet van de lucht.

Maar daar komen jullie een beetje laat mee he…

Nooit eens een universiteit beginnen maar wel een roofbank in elkaar flansen. Her en der een opinieblaadje terwijl links er achtentwintig heeft. Maar éen buitenlandpagina en jullie krantjes maar acht pagina’s privé en een heel katern vaarkrant.

Tja. Dan mag je ook niet zeuren. De groeten van links.

U mag hier best op reageren, maar de mainstream media zal het niet halen. Al uw antwoorden zijn officiëel fout.