Toekomstig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag ligt onder vuur. Ze zou een antisemiet en een terroristenverheerlijker zijn. Waarom zijn Likoed Nederland en De Dagelijkse Standaard deze hetze gestart?

 

Likoed Nederland, de Nederlandse afdeling van de zionistische Israëlische partij Likoed, heeft een persbericht geschreven over de benoeming van D66-politica en voormalig diplomaat Sigrid Kaag als minister. Het is een poging tot karaktermoord.

Het feit dat Sigrid Kaag getrouwd is met Anis al-Qaq, die onderminister is geweest in de Palestijnse regering, is Likoed Nederland een doorn in het oog. Vanwege haar in het geheim gesloten huwelijk met hem zou ze het vertrouwen van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben beschaamd. Belangrijker is dat Kaag vanwege haar liaison met Anis al-Qaq in de ogen van Likoed Nederland een terroristenverheerlijker en een vijand van Israël is. Kwaad bloed zette Kaag vooral met haar uitspraken over de Israëlische premier Benjamin Netanyahu. Haar kritiek – Netanyahu is een racist – wordt haar niet vergeven en is voor geharnast rechts hét bewijs dat ze niet deugt.

De rechtse website De Dagelijkse Standaard gaat nog een stap verder. Michael van der Galien schrijft:

Zeker wat het buitenlands beleid van die partij betreft is D66 gewoon keihard anti-Israël — en zelfs antisemitisch. Het ultieme bewijs voor die stelling is dat D66 Sigrid Kaag naar voren heeft geschoven als staatssecretaris (sic!) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Deze vrouw heeft een enorme hekel aan Israël, een historische bondgenoot van Nederland, en toont maar al te veel sympathie voor fundamentalistische moslims en hun gevaarlijke denkbeelden.

D66 antisemitisch? Zelfs als je de actiegroep de Internationale Socialisten van antisemitisme beschuldigt moet je goede bewijzen hebben. D66 zomaar voor antisemitisch uitmaken en dan alleen naar Kaag wijzen – die nooit antisemitische uitspraken gedaan heeft – getuigt van intellectuele armoede.

Met ‘al te veel sympathie voor fundamentalistische moslims’ suggereert Van der Galien dat Kaag met ISIS en Al Qaida zou sympathiseren.  Uiteraard is dat helemaal niet waar. Kaag is diplomaat en heeft veel waardering geoogst voor haar werk in Syrië. In 2013 leidde zij een missie die alle chemische wapens daar moest ontmantelen. En die terroristen dan? Als diplomaat had Kaag contacten met de sjiitische strijdorganisatie Hezbollah – beslist geen lieve jongens, maar als diplomaat moet je soms ook contact hebben met mensen met wie je het totaal niet eens bent. En ze had een portret op haar kamer van wijlen Yassar Arafat, iemand die inderdaad in het verleden terroristische aanslagen heeft laten plegen, maar daarna de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen. En Arafats PLO is een seculiere partij, geen moslimfundamentalistische club.

Likoed Nederland en De Dagelijkse Standaard, en natuurlijk ook Geert Wilders en GeenStijl voeren een hetze tegen Sigrid Kaag omdat zij wellicht (een diplomaat is nooit al te uitgesproken) kritisch is over Israël. En ben je niet pro-Israël, dan ben je in de ogen van geharnast rechts anti-Israël en dus een antisemiet, een terrorismeverheerlijker en een moslimknuffelaar. Vandaar ook dat geharnast rechts, als ze over Kaag schrijven, steeds die foto van haar gebruiken waarop ze een hoofddoek draagt. Dit is vast ‘het ultieme bewijs’ van haar landverraad, ofzo.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons