De partij van Geert Wilders heeft binnen een dag haar nieuwe lijsttrekker van Rotterdam teruggetrokken. De PVV kwam tot dit besluit omdat Géza Hegedüs er openlijk racistische standpunten op nahoudt.

 

Hoe Géza Hegedüs aanvankelijk door de selectie is gekomen is mij een raadsel. Heeft de PVV niks geleerd van eerdere incidenten? Nieuwe kandidaten screen je toch goed? Wat een verschrikkelijk amateurisme.

De PVV is heel erg tegen de islam, maar beschouwt zichzelf niet als racistisch. Omdat Géza Hegedüs er openlijk racistische standpunten op nahoudt was zijn positie onhoudbaar geworden, toen zijn banden met Erkenbrand en de Alt-Right bekend werden. Géza Hegedüs leverde in een Podcast van Erkenbrand kritiek op de PVV, vanwege de sterke focus op de islam:

Bij PVV wordt alles afgeschoven op de islam. Wat mensen vergeten: het gaat om diverse rassen, om diverse etnische groepen, de subrassen. Daar ligt het werkelijke probleem. (…) In een stad als Rotterdam waar ik vandaan kom, zie je grotendeels alleen maar negers met Nederlandse jonge vrouwen. Dat is het grote gevaar. Marokkanen en Turken zijn op dat vlak niet het grootste gevaar. (…) Onze grootste vijand is dat we etnisch vernietigd worden. Dat is er gaande. We zitten gewoon in een oorlog. Of we overleven, of we overleven niet.

Dit is gewoon nazistisch gedachtegoed. Adolf Hitler en de zijnen geloofden immers ook dat de verschillende rassen met elkaar in een strijd op leven en dood waren verwikkeld. En dat het zijns inziens superieure Germaanse ras zuiver moest blijven en daarom niet mocht mengen met andere rassen. Dat de PVV deze nazi niet van te voren heeft ontmaskerd zegt wat over het verschrikkelijke amateurisme bij de partij. Zolang je maar rabiaat genoeg tegen de islam bent en geen openlijke kritiek hebt op Geert Wilders is het goed…

 

Afbeelding: Wikipedia / Wikimedia Commons