Het cultuurmarxisme, de oikofobe destructieagenda en de massa-immigratie.’ Dat schreef Thierry Baudet gisteren op Twitter toen hij het artikel ‘Politieke elite wil via omvolking van Nederland af’ van Frank Berkemeier van de opiniesite Opiniez aanprees. De leider van het Forum voor Democratie voert zijn achterban met xenofobie en samenzweringstheorieën. 

 

Het artikel van Frank Berkemeier zit vol xenofobe samenzweringstheorieën. Nederland zou niet de wil hebben om zich te willen verdedigen. Of dit volgens hem de schuld is van de transgenders is mij niet helemaal duidelijk, maar Berkemeier brengt het vermeende gebrek aan weerbaarheid in verband met de onlangs opgelaaide discussie over genderneutrale terminologie:

In een vecht-of-vlucht-situatie is maar 24% van de Nederlanders daadwerkelijk bereid te vechten, de overige 76% zal een dialoog met de aanvallers willen aangaan. Bijvoorbeeld over de vraag of jongens wel als jongens mogen worden opgevoed of ze willen bomen over de belangrijkheid van de transparantie inzake transgenders. Moeilijk praten met een mes tussen je ribben of een 7,62mm patroon in je hart, maar één voordeel: je hebt niet hoeven knokken voor je leven.

Uit het NRC-artikel waar Berkemeier naar verwijst blijkt geheel niet dat de overige 76% een dialoog met de aanvallers wil aangaan. Dat verzint hij er bij. Alternatieve feiten worden dus zo gemaakt. De statistieken sluiten bovendien niet uit dat deelnemers gewoon bedoelen: ‘Natuurlijk moeten we onszelf verdedigen, maar ik ben zelf geen militair en hoop dat anderen in plaats van mij het vuile werk opknappen.’

Berkemeier hoopt dat het Nederlandse volk, dat hij als laf typeert, weer weerbaar wordt. Misschien helpt een aanslag de mensen wakker te schudden. Politici zouden er sowieso willens en wetens op uit zijn om terroristische aanslagen als ‘normaal’ te framen. Berkemeier vreest dat dit allemaal gebeurt in het kader van de ‘nieuwe mens’, die door middel van ‘omvolking’ gecreëerd moet worden. Hij is ervan bewust dat dit heel samenzweerderig klinkt en Thierry Baudet kreeg veel kritiek over zich heen toen hij sprak over de ‘homeopathische verdunning’ van de Nederlandse bevolking, maat Berkemeier gelooft dat zijn ondergangsdenken de waarheid is:

Het klinkt allemaal erg aluhoedje, dat ben ik mij bewust, maar kijk nu eens wat er om ons heen gebeurt. De Nederlandse taal staat onder druk en het verdwijnen ervan wordt in bepaalde kringen toegejuicht. De populaire Maxima die met droge ogen beweert dat “de Nederlander” niet bestaat. Een Europese Unie die de grenzen wagenwijd openzet voor niet -“Europeanen” Bij elkaar opgeteld krijgt de homeopathische verdunning van Baudet in snel tempo gestalte. Wie zijn degenen die er baat bij hebben? Inderdaad, u kent het antwoord al: de elite.

Vervolgens probeert Berkemeier aan te tonen waarom de samenzweringstheorieën waar zijn. Omvolking zorgt volgens hem voor goedkope arbeidskrachten, wardoor de lonen onder druk komen te staan. Dat zou goed zijn voor onze concurrentiepositie. Voorts zou omvolking ervoor zorgen dat de nationale identiteit verder verwatert, met als doel de verdere ontwikkeling van een  Europese identiteit. Ten slotte zou omvolking zorgen voor een nieuwe Übermensch, waar de elite volgens Berkemeier naar streeft.

Waarom Berkemeier juist de term Übermensch gebruikt is onduidelijk. Übermensch associeer je toch, behalve natuurlijk met Nietzsche, met de extreemnationalistische nazi’s? Op de alt-rechtse website The Occidental Observer brengt een anonieme blogger de Übermensch echter in verband met het zogenaamde Coudenhove-Kalergi plan, de beruchte antisemitische complottheorie. De Übermenschen zijn volgens deze blogger de neo-bolsjewistische schaakmeesters, die de vluchtelingencrisis gebruiken om hun omvolkingsidealen tot stand te kunnen brengen:

 It’s not the refugees who are primarily to blame for the refugee crisis, it can be argued; it’s the refugee creators. The refugees may be seen as mere pawns on the chessboard. It’s the chessmasters, the neo-Bolshevik  Übermenschen who sit like brooding spiders weaving their webs of intrigue in the shadows, these are the ones who are chiefly to blame for the migrant invasion of the West.

Perhaps it’s time to say, “Good-bye, Europe.” The Kalergi Plan certainly seems to be working. If Count Kalergi were alive today, he would be delighted to see all his plans coming to fruition.

Zal Berkemeier hier op doelen? Kosmopolitische ‘Übermenschen’ die een soort van bovenklasse zullen vormen in een nieuwe multiculturele wereld? En is ‘de’ elite, als collectief, hier echt op uit? Met als doel om het Nederlandse volk, weer als collectief, te verraden? Het klinkt inderdaad allemaal erg aluhoedje.

Tot zoverre Berkemeier. Belangrijker dan de mening van deze boze blogger is natuurlijk die van Tweede Kamerlid Thierry Baudet. Waarom promoot Thierry Baudet eigenlijk zulke bizarre denkbeelden? Gelooft hij dit echt? Of is het puur opportunisme, om op deze manier de hoi polloi (Grieks voor ‘de massa’s’) achter zich aan te krijgen, die kiezers die zich laten leiden door irrationele angsten?

Op Twitter begroeten zijn fans Baudets complottweet in ieder geval met veel tromgeroffel. Buitenstaanders reageerden kritischer.

Reacties Baudet2 Reacties Baudet3