Vader vergeef het hen, want zij weten niet wat ze doen.

 

Wat ben ik het zat dat klagende mensen altijd hun zin krijgen. Zoals in de Randstad, waar enkele moslimleerlingen het voor elkaar kregen dat het paasfeest werd aangepast op een christelijke school, omdat het christelijke symbolen zouden zijn voor moslims. Natuurlijk geeft zo’n school dat niet toe. Zij gooien het op wat anders. Zo wordt op basisschool ’t Palet in de Haagse Schilderswijk altijd de link gelegd met de Koran. Een link met de Koran? Daar zakt u toch de broek van af! De Koran leert dat Jezus NIET aan het kruis gestorven is en dus niet voor onze zonden gestorven is en bij gevolg ook niet uit de dood is opgestaan. Dat is precies het tegenovergestelde aan wat het christendom leert. Dat verwacht men niet van een christelijke school.  Een christelijke school hoort christelijke normen en waarden uit te dragen. De Koran heeft daar niets verloren.

De protestantse school O3, ook in Den Haag, gaat nog een stapje verder. Daar worden palmpaastakken afgebroken zodat islamitische leerlingen niet met een kruis hoeven rond te lopen. Want het rondlopen met een christelijk symbool gaat natuurlijk niet. De schoolleiding verdedigt deze maatregel door te stellen dat ‘iedereen zich welkom moet voelen’. Dat daarbij tradities terzijde geschoven moeten worden en zelfs het kruis gebroken wordt dat maakt allemaal niet uit. Lekker stampen op het allerheiligste van het christendom, dat vinden sommige schoolleiders niet erg… Maar o wee als je iets verkeerds zegt over de islam.

Of het nu Pasen is, Sinterklaas of Kerstmis. Altijd zijn er wel zeikerds te vinden die zich beledigd voelen over een bepaalde feestdag. Zo ook toen de HEMA met een met een folder kwam waarbij de Paashaas te zien was. Nu bleek dat de Paashaas een vrouw had. Want waarom is de Paashaas geen homoseksueel? De Paashaas, beste mensen, is een sprookjesfiguur voor kinderen! Daarom is de Paashaas getrouwd en waarom is dat ineens een probleem? Omdat sommige GroenLinkse zeveraars altijd wat te zeuren moeten hebben. Daarom is dat een probleem. Net zoals het probleem is dat moslimkinderen in contact komen met het Paasverhaal. Want stel je toch eens voor dat zo’n kind ook gelooft dat Jezus voor hem aan het kruis gestorven is. Dat moet men toch koste wat het kost voorkomen.

Dat kinderen leren dat er naast het christendom en de islam ook andere religies bestaan is natuurlijk alleen maar goed. Dat kinderen leren rekening houden met andere religies, daar is ook niets op tegen. Dat men echter dan om anderen een plezier te doen dan maar gelijk het eigen geloof en de tradities over boord gooit. Dat gaat veel te ver. Vooral omdat men het wel van christenen verwacht, maar van de moslims uiteraard niet. Wij serveren geen varkensvlees meer voor jullie en ach, waarom noemen we het Kerstfeest op school niet gewoon Winterfeest? Alles om toch maar niemand voor het hoofd te stoten.

En dat stoot mij voor het hoofd. Mensen moeten maar eens leren accepteren dat iedereen zo zijn eigen gewoontes en geloof heeft. Je hoeft je niet altijd daaraan aan te passen. Daarom stel ik een nieuwe regel voor. Als je als moslimouder niet wil dat je kinderen met het christendom in aanraking komen dan stuur je je kinderen of naar een openbare school of naar een islamitische school. Als je echter er voor kiest om je kinderen naar een christelijke school te sturen dan heb je je maar aan te passen aan de regels en tradities van die school. Die onzin over lenteontbijt in plaats van Paasontbijt of schoolbesturen die de Koran bij het Paasverhaal moeten betrekken. Ach, toen ik op school zat kregen we matzes en bitterkruid te eten bij het paasontbijt en werd het Paasverhaal gewoon verteld. Juffrouw Oosterhof zou er niet aan gedacht hebben om de Koran bij het Paasverhaal te betrekken. Maar ja… Dat was ook 30 jaar geleden. Voordat Nederland gek werd.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons