Arjen Lubach is zeer kritisch over religie en ontziet daarbij ook de fundamentalistische moslims niet. Dit is discriminatie volgens linkse tweeps.

 

In zijn Zondag met Lubach richtte Arjen Lubach zijn pijlen op het salafisme, de fundamentalistische stroming binnen de soennitische islam die zegt terug te willen naar de tijd van Mohammed. Lubach is zeer genuanceerd en maakt een onderscheid tussen a-politieke salafisten, politieke salafisten en jihadi’s. Toch is hij tegelijkertijd heel kritisch over religieuze indoctrinatie. Als grapje stuurt hij een anti-bekeerbeer naar een islamitische school, om op ludieke wijze tegen het fundamentalisme te protesteren.

 

De uitzending zorgde – u raadt het al – voor ophef onder linkse tweeps.

Lees dit draadje bijvoorbeeld. Arjen Lubach wordt ervan beschuldigd de Pegida-gekkies en Identitair Verzet-zeloten te steunen, terwijl hij ze voor de gek houdt. Ook Opzij-columnist Hadjar Benmiloud framet Lubach op deze wijze.

Fatima

Arjen Lubach maakte een onderscheid tussen salafisten en moslims, maar niet weinig linkse tweeps negeren dit uiteraard. Als je kritiek hebt op salafistische geloofsindoctrinatie ben je automatisch FvD-achtig en bash je alle moslims. Maar natuurlijk.

LSN

Vanzelfsprekend moet Arjen Lubach sowieso zijn mond houden omdat hij een witte man is.

Fatima

Het moet voor salafisten wel een bijzondere gewaarwording zijn dat hun beste vrienden linkse vrouwen zijn.