Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar de Duits-Iraanse politica Laleh Hadjimohamadvali, omdat zij uitspraken over de islam heeft gedaan die opruiend zouden zijn. Laleh Hadjimohamadvali is geen slachtoffer van politieke correctheid, maar een nuttige idioot voor de populisten.

 

De zeer omstreden populistische partij Alternative für Deutschland trekt ook allochtonen aan. Laleh Hadjimohamadvali is zo’n allochtoon. Ze ontvluchtte als ex-moslim het theocratische Iran en vond in Duitsland de vrijheid die ze zocht. Helaas is ze geradicaliseerd en heeft ze zich aangesloten bij de racistische AfD. Tijdens een AfD-bijeenkomst in Berlijn zei ze dat de islam ‘erger is dan de pest’ en dat ‘moslims elke dag sterker worden en een groter deel van Duitsland innemen’.

Alternative für Deutschland keert zich tegen vluchtelingen en moslims en daarbij worden racistische en antisemitische uitspraken niet geschuwd. Zo vergeleek een AfD-politicus criminele asielzoekers met mensapen en noemde de Thüringse politicus Björn Höcke het Holocaustmonument in Berlijn een monument van schande.

AfD was altijd al radicaal, maar heeft in 2015 een flinke ruk nog verder naar rechts gemaakt. Hierdoor stapen minder extreme partijleden en vertegenwoordigers op, waaronder partij-oprichter Bernd Lucke. Hij wilde niet langer het burgerlijk uithangbord zijn van een partij die xenofobe en pro-Russische ideeën uitdraagt. De vluchtelingencrisis maakte AfD nog extremer. Europarlementariër Beatrix von Storch schreef op Facebook dat vluchtelingen die via Oostenrijk het land binnen kwamen sowieso geen recht op asiel hadden en dat de grenspolitie desnoods met het pistool de grens moest bewaken, ook tegen vrouwen en kinderen.

Bij deze extremistische anti-vluchtelingenpartij heeft Laleh Hadjimohamadvali zich dus aangesloten. Natuurlijk snap ik dat de Iraanse, gezien haar levensgeschiedenis, anti-islam is. Echter, dat je als voormalige vluchteling bij een xenofobe partij gaat zitten die het liefst op vluchtelingen wil schieten, dat is echt onbegrijpelijk. Dan hou je jezelf voor de gek.

In Nederland zijn er – helaas – niet weinig Koptische christenen die PVV-sympathieën hebben. Ik begrijp dat deze Kopten tegen de islam zijn, omdat de Kopten in Egypte worden onderdrukt. Maar de PVV steunde zonder gewetenswroeging het terugsturen van christelijke asielzoekers naar Irak. Als het puntje bij paaltje komt is de PVV namelijk gewoon racistisch, christenvervolging wordt alleen gebruikt als stok om de islam mee te slaan. Allochtonen die rechts-extremistische partijen steunen uit angst voor de fundamentalistische islam houden zichzelf voor de gek. Zij proberen de duivel uit te drijven met Beëlzebub. Ze zijn kortom nuttige idioten voor de populisten.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube