Afgelopen weekeinde kon links Nederland met de hashtag #stopdexenofobetelegraaf weer eens lekker ouderwets los gaan. Wat was er gebeurd? De Telegraaf had het gewaagd om de asielzoekers uit Noord Afrika als een plaag te omschrijven. De woordkeuze was inderdaad nogal ongelukkig, maar echt xenofoob was het volgens mij niet. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar in Duitsland en de vele misdragingen van Noord Afrikaanse asielzoekers hier in Nederland zijn voor De Telegraaf de reden bewust voor het woord plaag te kiezen.

Zowel de Telegraaf als links Nederland tonen aan wat al langer geroepen wordt. Het immigratiebeleid heeft gefaald en de gevolgen zijn er dan ook naar. In Duitsland zijn er dagelijks berichten te lezen over migranten die bejaarden beroven, vrouwen aanranden en andere misdaden begaan. Dan hebben we de aanslagen van Ansbach en Berlijn nog niet eens meegenomen. Trouwens, de poging van een twaalfjarige jongen om een aanslag op de Kerstmarkt van Ludwigshafen te plegen is ondergesneeuwd door de gebeurtenissen in Berlijn. Dat waren allemaal incidenten? Sorry, nee, zo langzaam aan komt er een patroon in.

Het ongelijk van links wordt door de politie in het Duitse Hessen maar eens bewezen. De regering van deze deelstaat, die uit het CDU en de Groenen bestaat, wil de politie niet ondersteunen in de aanpak van criminele asielzoekers. Vaak worden deze niet of maar heel licht gestraft. Iets met slachtoffercultuur ofzo. De lage straffen zijn een slag in het gezicht van de politie. Vaak heeft de politie veel moeite moeten doen om de schuld van deze mensen te bewijzen en dan krijgen de daders slechts een geldboete. Een boete die men trouwens toch niet betaalt, want asielzoekers hebben, in theorie althans, geen geld. Niettemin gloort er hoop aan de horizon. Nadat Anis Amri 12 mensen vermoordde in Berlijn is de roep om strengere maatregelen toegenomen. Thomas Oppermann, fractieleider van de SPD(!) in de Bundestag, pleit er nu voor om veroordeelde asielzoekers consequent uit te zetten. Het CDU blijft echter mordicus tegen.

Liever zet het CDU in op krankzinnige plannen waarin iedereen die per trein of vliegtuig binnen de EU wil reizen daar toestemming voor moet vragen, zoals dat in de DDR vroeger ook moest. De buitengrenzen blijven open en de toestroom van migranten blijft dus onbeperkt hoog. Dus de overlast neemt niet af, want iedereen wil wel naar “Germoney” waar ze gratis geld krijgen en zich ongestraft mogen misdragen.

Maar er zijn oplossingen. De Oostenrijkse minister van Buitenlandse zaken Sebastian Kurz pleitte voor een Europese versie van het NO-WAY systeem. Het NO-WAY systeem, dat in Australië zeer succesvol werkt zorgt er voor dat migranten worden opgevangen buiten Australië. Meestal op Nauru of Papoea-Nieuw Guinea. Zulke deals kunnen er ook met Libië, Algerije en Egypte afgesloten worden. Wij betalen ze een bepaald bedrag en wij onderhouden de locaties, zodat we er zeker van zijn dat die migranten humaan worden opgevangen. Daarnaast wordt het tijd om de rijke Golfstaten eens tot de orde te roepen. Hoe kan het dat in Saoedi-Arabië een compleet tentenkamp voorzien van airco leegstaat? Terwijl er in Turkije en Griekenland Syriërs creperen van de kou? Het is evident dat de Saoediërs eens meehelpen in de opvang van hun eigen geloofsgenoten, soennitische moslims dus. Het is vloeken in de linkse kerk, maar ben ik dan echt de enige die het opvalt dat Saoedi-Arabië wel miljarden wil uitgeven aan moskeeën in Duitsland en Zweden, maar niemand wil opvangen?

Als je wilt dat Alternative für Deutschland, Front National en de PVV marginaal blijven moet het politieke establishment afstappen van de open-deur-politiek van West-Europa. De buitengrenzen moeten dicht en criminele en radicale migranten moeten sneller het land uit worden gezet. Het vergt slechts vijf minuten politieke moed. We hebben de “Wilkommenspolitik” geprobeerd en dat is niet gelukt. Nu pakken we de zaak het best op zijn Oostenrijks aan.

 

Afbeelding: Extreemrechtse demonstranten in Frankrijk demonstreren tegen vluchtelingen. Wikimedia / Wikipedia Commons.