Stichting De Nederlandse Leeuw heeft gisteren een eigen website gelanceerd. De rechtse stichting, die het publieke debat sturing wil geven, suggereert onder andere dat mensen uit Afrika en het Midden-Oosten een lager IQ hebben. 

 

Op vrijdag 19 januari 2018 organiseert De Nederlandse Leeuw in Rijswijk een conferentie, een ‘Nationale Brainstorm’, waar onder andere complotdenkers Wim van Rooy, Sid Lukassen, Joost Niemöller en Sietske Bergsma zullen spreken. De Nederlandse Leeuw maakt zich zorgen over onze nationale identiteit, die als gevolg van progressief liberalisme zou verwateren, en wil daarom elk jaar een conferentie houden over een belangrijk thema houden om zo Nederland helpen te herstellen.

Op de website worden krasse uitspraken gedaan, die als racistisch kunnen worden uitgelegd. Zo staat er onder het kopje ‘Segregatie, integratie of assimilatie’:

Als wij zo racistisch en intolerant zijn, hoe kan het dan dat bepaalde groepen niet-westerse immigranten (bijv. Chinezen) hier wel succesvol zijn – en ook worden gewaardeerd? Waarom lukt het immigranten uit het Midden Oosten en Afrika onevenredig weinig soortgelijk succes te bereiken? Welke rol speelt cultuur, religie, racisme, intelligentie, inzet of door Nederland geschapen verwachtingen?

U leest het goed: de website van De Nederlandse Leeuw suggereert hier dat mensen uit Afrika en het Midden-Oosten een lager IQ hebben dan Chinezen en Europeanen. Elsevier-columnist Arend-Jan Boekestijn stoorde zich hier terecht enorm aan. Hij verwees naar een artikel in The Atlantic, waarin korte metten wordt gemaakt met het idee dat zwarte mensen dommer zouden zijn dan blanken.

Er staan meer bizarre dingen op de website. Zo wordt ook gesuggereerd dat ‘nieuwkomers’ (lees: mensen uit Afrika en het Midden-Oosten) te lui zijn om te werken en onze kinderen bedreigen:

We willen kijken naar de ongeschreven regels van onze samenleving. Vinden we het belangrijk om te werken voor ons geld? En verwachten we dit vervolgens ook van anderen? Nemen we onze kinderen in bescherming? Mogen we van nieuwkomers en mensen met een andere cultuur verwachten dat zij zich ook zo gedragen?

Nieuwkomers misdragen zich echter. Ze weigeren vrouwen de hand te schudden en slachten geiten zomaar op straat. Daarom voelen autochtone Nederlanders zich vreemdeling in eigen land. De Nederlandse Mainstream Media (MSN) zouden bewust het nieuws bovendien vilein links-liberaal inkleuren, zodat het volk naar alternatieve feiten zoekt.

Uiteraard is ook de Europese Unie heel slecht. De Nederlandse Leeuw vraagt zich af of ons land net als in de Gouden Eeuw weer een wereldmacht moet zijn:

Kan een zelfverzekerd Nederland, dat zich niet langer door iedereen laat ringeloren, nog een rol van betekenis spelen op het wereldtoneel?

Hoewel De Nederlandse Leeuw zich als politiek onafhankelijk presenteert heb je het idee dat je het verkiezingsprogramma van het Forum voor Democratie aan het lezen bent. Nee, de termen ‘omvolking’, ‘oikofobie’ en ‘partijkartel’ worden niet gebruikt. De wijze echter waarop mensen uit Afrika en het Midden-Oosten worden weggezet, de EU en de multiculturele samenleving worden aangevallen en de ‘links-liberale’ elite, dat past helemaal in de lijn van Thierry Baudet. Hij zal ongetwijfeld ook van de partij zijn op het symposium van 19 januari, net als journalist Wierd Duk die er de stemming gaat peilen.

 

Afbeelding: Screenshot Facebookpagina De Nederlandse Leeuw