Brekend: morgen gaat de baard van Thierry Baudet eraf. De FvD-leider bevestigde dit tegenover Ewout Klei van Jalta.

 

Thierry Baudet liet vanaf eind juli zijn baard staan, om daarmee te protesteren tegen de zijns inziens veel te lange kabinetsformatie. Pas als er een nieuw kabinet op het bordes komt te staan gaat de baard eraf.

Deze middag was uw verslaggever Ewout Klei in Den Haag, niet voor Thierry Baudet maar voor andere zaken, en botste op het Plein voor het Kamergebouw praktisch tegen de Grote Leider aan. Uw verslaggever moest een trein halen en de FvD-leider ging een kopje koffie drinken met een medewerker en/of een bewonderaar, dus er was geen tijd voor een lang interview.

Maar gelukkig kon de vraag der vragen toch worden gesteld: ‘Gaat uw baard er morgen af, mijnheer Baudet?’ Ergens hoopte uw verslaggever stiekem dat Baudet zijn baard zou laten staan, misschien omdat hij van zijn baard was gaan houden ofzo, want dat zou het verbreken van een belofte aan zijn kiezer hebben betekent. Maar de FvD-leider antwoordde kort en beslist op de vraag der vragen: ‘Ja.’

Morgen zullen de kranten er vol mee staan en is de afschoren baard van Baudet het gesprek van de dag bij DWDD en Pauw. Bedenk dan, dat Jalta de primeur had.