Een ruime Kamermeerderheid, de coalitiepartijen plus PvdA, GroenLinks en DENK, steunt het VN-migratiepact. Thierry Baudet van het Forum voor Democratie had een debat aangevraagd, omdat hij denkt dat dit verdrag zorgt voor een oncontroleerbare stroom aan migranten.

Het Marrakeshpact heeft als doel om migratie te beteugelen en te kanaliseren door middel van internationale afspraken tussen de verschillende landen van de VN. Mensensmokkelaars moeten worden aangepakt, maar ook racisme en vreemdelingenhaat in de landen waar migranten naartoe trekken. Ook moet er realistische voorlichting komen over het land van aankomst. Populisten zien in het pact echter een complot, om het Westen te ‘omvolken’, te afrikaniseren en te islamiseren.

Thierry Baudet trok in hert Kamerdebat gisteren alle aandacht naar zich toe. Hij diende een kansloze motie van wantrouwen in en beledigde Malik Azmani van de VVD door te zeggen dat hij zich had ‘klemgeluld’, wat Baudet op een standje van de Kamervoorzitter kwam te staan.

Volgens de FvD-leider was er niet over het migratiepact gedebatteerd in het parlement. D66-beleidsmedewerker Claartje Engelaar merkte hierover op dat Thierry Baudet op 13 juni dit jaar schitterde door afwezigheid, toen de integrale migratieagenda van het kabinet in de Kamer werd besproken, ook het Marrakeshpact.

Eerder kwam Baudet over het migratiepact in het nieuws door de petitie die het FvD heeft gemaakt, waar je ook met nepemailadressen aan kan meedoen, omdat niets wordt gecontroleerd.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube