Volgens Martin Bosma moet D66-minister Kajsa Ollongren 30 jaar gevangenisstraf krijgen. De PVV-ideoloog twitterde dit vanavond.

 

Dat ze bij de PVV nou niet bepaald voor de rechtsstaat zijn is bekend, maar dat een D66-minister 30 jaar in de cel zou moeten is ook voor PVV-normen nogal absurd. Wat heeft Ollongren gedaan waardoor ze volgens Martin Bosma 30 jaar verdient?

 

De PVV-parlementariër legt het morgen uit.

Mag ik een klein vermoeden uitspreken? Het gaat hoogstwaarschijnlijk over het voornemen van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Russische inmenging in binnenlandse aangelegenheden aan te pakken. Vermoedelijk vindt Martin Bosma dit hoogverraad. Omdat de PVV, net als het Forum voor Democratie, een partij van Putinverstehers is. Bosma gaat vast met een hele originele drogredenering komen, waarin hij probeert aan te tonen dat Ollongren hoogverraad heeft gepleegd, terwijl de D66-minister juist voor de Nederlandse belangen is opgekomen en waarschuwt voor Russische pogingen om de Nederlandse politiek te manipuleren. De PVV vindt dit wellicht niet zo fijn, omdat Rusland populistische partijen in West-Europa als Alternative für Deutschland en Front National steunt. Zijn er ook lijntjes van Poetin met de PVV? En is Bosma’s aanval een vlucht naar voren?

Morgen weten we meer.

D66-minister Kajsa Ollongren wil nepnieuws uit Rusland aanpakken

 

 

Update 10:30 uur:

Volgens Jorn Jonker, parlementair journalist van De Telegraaf, is Ollongren fout omdat ze suggereerde dat Amsterdam maar een republiek moest worden. Ook ageerde ze tegen de PVV. Om die redenen verdient de D66-minister dus eigenlijk 30 jaar gevangenisstraf volgens de PVV-parlementariër.