Volgens Mark Rutte blijven de verhoudingen tussen de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie goed, ondanks het lek van vanmiddag waarover ChristenUnie-fractieleider Gert-Jan Segers zeer verbolgen was.

 

Vanmiddag leek het er even op dat de formatie zou klappen, als gevolg van het lek. Het Algemeen Dagblad meldde eerder deze dag dat er een compromis zou zijn bereikt over voltooid leven en embryoselectie, maar dit bleek niet waar te zijn. Het vermoeden is dat D66 achter het lek zit, maar daarvoor zijn uiteraard vooralsnog geen bewijzen. Eerder schoffeerde D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold Gert-Jan Segers, door in een informeel gesprek eisen vooraf te stellen. Het leek er toen op dat er geen formatiegesprekken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie meer mogelijk waren, maar dit gebeurde toch.

Mocht het VVD-CDA-D66-ChristenUnie-kabinet er komen dan is het te hopen dat de onderlinge verhoudingen verbeteren. Vooral die tussen ChristenUnie en D66. Anders is dit kabinet een kort leven beschoren en moeten we binnenkort weer naar de stembus. Voor de economie van ons land zou dat een slechte zaak zijn.

 

Afbeelding: Wikimedia / Wikipedia Commons