Volgens The Post Online wordt Thierry Baudet gedemoniseerd door een links schoolboek, maar in werkelijkheid valt het allemaal wel mee. Alleen die achterlijke passage over ‘witte mannen’ verraadt de Grachtengordelbias van de auteurs.

 

In een schoolboek wordt de ideologie van het Forum voor Democratie uitgelegd. Alles klopt, behalve de passage ‘Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waar slechts witte mannen de macht hebben.’ Die intersectioneel feministische zin is natuurlijk volkomen van de pot gerukt, want op de FvD-lijst van de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 stonden ook vrouwen en ‘man van kleur’ Yernaz Ramautarsing. Dat Baudet zich inderdaad nogal vrouwvriendelijk uitlaat en dat zijn kruistocht tegen ‘homeopathische verdunning’ en ‘omvolking’ ronduit xenofoob is is juist, maar we moeten van zijn mening geen karikatuur maken. Ook foute meningen moet je eerlijk weergeven.

De passage die volgt op die over witte mannen is voor 100% correct: ‘In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel, lijden Nederlanders aan oikofobie, en speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is.’ Het enige bezwaar tegen deze passage is dat die niet volledig is. Baudet is immers ook tegen Europese Unie, is voor de Nexit en propageert complottheorieën uit het Rusland van Vladimir Poetin.

De betiteling ‘Alternatief rechts’ voor de ideologie van het Forum voor Democratie ten slotte is ook correct, want Baudet cum suis doen aan ‘alternatieve feiten’, nepnieuws en gebruiken de omstreden groene kikker Pepe, die met racisme in verband wordt gebracht, als symbool.