Inmiddels heeft de gayservative en voorzitter van Jong Leefbaar zijn excuses aangeboden voor zijn gewraakte uitlatingen en zijn bericht verwijderd, maar op Twitter noemde Lennard van Mil D66-voorman Alexander Pechtold een moordenaar. 

 

Lennard van Mil stelde op Twitter dat Alexander Pechtold verantwoordelijk is voor het demoniseren van FvD-leider Theirry Baudet.

Noem het overdreven, maar ik vind hem gewoon een moordenaar. Hij heeft zestien jaar geleden datzelfde trucje ook al eens toegepast

Uiteraard doelde Van Mil hiermee op de moord op Pim Fortuyn, die op 6 mei 2002 op het Mediapark in Hilversum werd doodgeschoten voor Volkert van der G. Alexander Pechtold was op dat moment nog helemaal geen landelijk politicus. De kritiek die zijn partijgenoot Thom de Graaf op Fortuyn leverde was fel, maar je kunt de D66-lijsttrekker van toen natuurlijk niet verantwoordelijk houden voor de moord op Pim Fortuyn. Ook Paul Rosenmöller en Ad Melkert niet. Volkert van der G. pleegde zijn moord toch helemaal zelf. Alleen de extreemlinkse activist Paul Treanor kun je indirect verantwoordelijk houden. Hij sprak op het forum IndyMedia over de mogelijkheid om Pim Fortuyn ‘wettig te executeren’.

En daar komen we bij een belangrijk punt. Kritiek is niet meteen demoniseren. Pas als je oproept om PVV’ers dood te laten schieten door VN-troepen, vindt dat FvD-aanhangers gemolesteerd moeten worden omdat zij nazi’s zijn, huizen van PVV- of FvD-politici besmeurt, kortom, wanneer je niet vies bent van geweld, dan pas overschrijd je de kritieke grens. De kritiek van Pechtold is puur inhoudelijk. Daar kunnen Baudet cum suis niet tegen. Daarom gaan ze debatten uit de weg. Daarom roepen ze dit soort gekke dingen. Want de herinnering aan Pim Fortuyn, de Pimwin, is helaas een hele handige manier om andersdenkende critici de mond te snoeren.