Met Erdogan ben ik meer dan klaar. Tegen de uitdrukkelijke wil van onze democratisch verkozen regering stuurt de Sultan twee ministers naar Nederland om daar te spreken. Nadat gisteren eerder op de dag de minister van buitenlandse zaken Mevlüt Cavusoglu niet mocht landen, besloot de Sultan maar om de minister van familiezaken te sturen. Omdat landen geen optie was besloot de minister van familiezaken, Fatma Betül Sayan Kaya, maar met de auto te komen. Ondertussen had burgemeester Aboutaleb iedere bijeenkomst bij het Turkse consulaat verboden. Kaya werd dus ook beleefd verzocht om rechtsomkeert te maken.

Kaya weigerde dat resoluut, moest onder hysterisch gekrijs in een andere auto worden gezet en werd tot ongewenst vreemdeling verklaard. Wat trouwens een opmerkelijke zet was, ten slotte schijnt Turkije nog steeds een bondgenoot te zijn. Toen bleek dat Kaya het land uit moest en de politie wat resoluter werd brak de ellende los. Opgehitst door de Turkse tv-zenders ontaarde het Turkse protest. Dit valt rechtstreeks Erdogan aan te rekenen. Hij heeft zijn gelijkgeschakelde media prima onder controle. Het is zorgelijk dat veel Nederturken zich laten leiden door de handlangers van Erdogan.

Ook in Nederland zijn er handlangers van Erdogan. De partij DENK heeft al herhaaldelijk bewezen datgene te doen wat de Sultan in Ankara beveelt. Na de staatsgreep in juli 2016 riep DENK zelfs op om aanhangers van de Gülen-beweging aan te geven. Dus Kuzu, hou gewoon je waffel over verbinden en verzoening want het is jouw partij die bijdraagt aan de tweedeling tussen de verschillende gemeenschappen. Maar ook Nederlanders dragen bij aan het wangedrag van Erdogan. Onder het mom van dat de boze witte man weer eens racistisch is moeten we maar iedere Turkse minister fêteren en in Sportcentrum Ahoy laten spreken. Het gaat ze dus niet om de democratie. Want het zal de SJW-brigade van GroenLinks en de SP worst wezen of de Turken in een democratie leven of niet. Het is een stok om de witte man te slaan.

Terug naar gisteren. Rutte heeft goed gehandeld om de Turkse ministers niet te laten spreken. Nederland moet zich niet door de AK-Partij en de Grijze Wolven laten leiden. Laat Erdogan maar eens kwaad worden omdat wij nee zeggen tegen zijn volksverlakkerij. Als ik premier was dan zou ik vandaag nog Erdogan tot persona non grata laten verklaren. Wie onze democratie en beslissingen niet wil respecteren heeft in ons land niets te zoeken! Dus al schreeuwt Erdogan het hele Taksimplein wel 5 keer bij elkaar. Al willen de AKP sympathisanten ons symbolisch vermoorden en roepen sommige kranten zelfs op tot opstand tegen de Nederlandse Staat. Wij hoeven geen excuses aan te bieden.

Wil je campagne voeren voor het referendum in Turkije? Dan boek een vlucht naar Istanboel en leef je je lekker uit. Maar onder geen beding betrekt men hierin de Nederlandse politiek. Wij willen geen bedreigingen en schreeuwerige manifestaties van de “Erdoganjugend”. Turkije en democratie dat wordt vermoedelijk nooit meer wat, dus laten we gewoon eens eerlijk zijn.

Gooi Turkije uit de NAVO. Echt een bondgenoot zijn ze toch al niet meer. Ze hebben al gepresteerd om Duitsland en Nederland te schofferen. In Syrië spelen ze een heel dubieuze rol en Erdogan gaat graag bij zijn mattie Vladimir Poetin langs. Terwijl men in het Westen probeert om Poetin in bedwang te houden. Waarom trouwens moet Turkije nog zo nodig in de EU? De EU is ook een gemeenschap van waarden. Waaronder democratie en mensenrechten. Zaken waar Erdogan nooit van heeft gehoord en dat terwijl zijn partij vroeger verboden was. Zo vluchtig is de herinnering van de mens. Dat de onderdrukker vergeet dat hij onderdrukt werd.