Je kunt de antifascistische onderzoekers van de website Kafka vervelende ketterjagers vinden, maar ze hebben een grondig en puik onderzoek naar Erkenbrand verricht, het extreemrechtse genootschap dat het Thierry Baudet sympathiseert. 

 

In een uitgebreid artikel worden de ideologie van Erkenbrand, de banden van dit studiegenootschap met de Alt-Right in de Verenigde Staten (Jared Taylor) en het Forum voor Democratie uiteengezet. In tegenstelling tot de NVU-infiltrant bij het Forum voor Democratie worden Erkenbranders niet geroyeerd, als zij lid zijn van de partij van Baudet. Wel doen beide organisaties schimmig over hun banden, om een slechte pers voor het Forum voor Democratie te vermijden. Erkenbrand is namelijk openlijk racistisch, het Forum voor Democratie durft dat – ondanks racistische uitlatingen van Baudet over een Europa dat dominant blank blijft – niet aan.

Wat in het artikel ontbreekt is de kwalijke rol die Wierd Duk, toen nog journalist bij het Algemeen Dagblad, heeft gespeeld bij de promotie van het Erkenbrand-gedachtegoed door hierover een redelijk positief getoonzet artikel te schrijven. Ook ontbreekt een verwijzing naar de tweets van FvD-prominent Robert de Haze Winkelman, die racistische en antisemitische artikelen op twitter promootte, in het artikel. De Haze Winkelman is niet actief bij Erkenbrand maar verspreidt wel hetzelfde gedachtegoed.

Dat het Forum voor Democratie bij Erkenbrand populairder is dan de PVV komt omdat de partij van Geert Wilders pro-Israël is. Erkenbrand is antisemitisch en gelooft in een joodse samenzwering. Het Forum voor Democratie staat niet bekend als pro-Israël en is dus een goed alternatief voor antisemitisch extreemrechts.