De premier van Canada wenste in een siroopachtig filmpje alle moslims in de wereld een fijn suikerfeest. 

 

Justin Trudeau is dé grote held van progressieven. Hij is de Jesse Klaver die wel premier werd. Hoewel hij leider is van de ‘liberals’ is Justin Trudeau geen liberaal maar voert hij een GroenLinks-beleid uit. Dat betekent: de vrijheid van meningsuiting proberen aan banden te leggen door ‘islamofobie’ te verbieden, een zeer ruimhartig vluchtelingenpolitiek en moslims over de hele wereld een fijn suikerfeest wensen. En vooral natuurlijk met dit progressieve imago schmieren, zodat iedereen kan zien hoe goed je bent.

Op zich is er niks mis mee als een premier moslims een fijn suikerfeest wenst. Op twitter of in een toespraak die ook over andere onderwerpen gaat. Er wonen namelijk ook moslims in Canada en het is best een aardig gebaar om ze te laten zien dat zij ook echte Canadezen zijn. Maar bij onze Jesse Klaver-kloon gaat het uiteraard om iets anders. Het is een progressief politiek statement. Trudeau wil de wereld laten zien hoe tolerant, hoe ruimdenkend, hoe progressief, hoe sociaal, hoe empathisch, hoe kosmopolitisch hij is en de ‘zielige’ moslims wil vertroetelen. Daarom pakt hij ook dozen met goederen in voor de omstreden hulporganisatie Islamic Relief. Daarom praat hij een paar woorden Arabisch. En daarom wordt deze boodschap gepresenteerd in een propagandafilmpje van bijna een minuut.

Wat Trudeau doet is feitelijk heel onliberaal. Hij trekt één religie, de islamitische, voor op de andere religies. Als premier van een land moet je neutraal zijn, maar Trudeau associeert zich doelbewust met een islamitische hulporganisatie die (terecht of niet) verdacht wordt van banden met Hamas. Trudeau doet dit uiteraard onder de vlag van politieke correctheid en ‘sociale rechtvaardigheid’, maar door de islam positief te discrimineren worden andere groepen tekort gedaan. Of zal Trudeau straks alle christenen in de wereld in het Latijn een fijne kerst wensen, alle joden in het Hebreeuws een fijne Pesach, de hindoes in Hindi een kleuri holi-festival, de sjiieten in het Perzisch een fijne Imam Hoessein-dag enzovoort enzovoort en hier ook filmpjes van maken?

De vraag stellen is de vraag beantwoorden. Natuurlijk niet. Je moet als echte progressief immers wel verschillig zijn.

 

 

Afbeelding: Screenshot https://youtu.be/kcNus8jabow