Jesse Klaver verklapte in het programma Vijf jaar later aan Beau van Erven Dorens dat hij premier zal worden in 2023. Net als Thierry Baudet heeft Jesse Klaver geen last van valse bescheidenheid. 

 

Rik de Jong reageerde scherp op de ambitie van Klaver: in Nederland wordt je nooit premier als dat openlijk zo zegt. Hij noemde hierbij Jan Peter Balkenende en Mark Rutte als voorbeeld.

Politici die wel zeiden premier te worden werden het niet. Of bleven het niet. Pim Fortuyn wilde heel graag premier worden zei hij in 2002. Dit feest ging zoals bekend niet door. De PvdA ging in 1977 de verkiezingen in onder de leus ‘Kies de minister-president’. Joop den Uyl was minister-president van het eerste en zo bleek ook enige kabinet-Den Uyl. Hoewel de PvdA de verkiezingen won verloor de partij later dat jaar de formatie en werd Dries van Agt premier. Van Agt wilde – om te pesten – in 1981 de verkiezingen ingaan onder dezelfde leus als Den Uyl in 1977, maar het CDA-campagneteam vond dat niet zo’n goed idee.

Den Uyl is bijna iedereen weer vergeten. De uitspraak van Fortuyn is nog lang blijven nagalmen. Thierry Baudet, die zich ook qua dandy-achtigheid erg spiegelt aan wijlen prof. dr. W.S.P. Fortuyn, gaf al eerder aan premier te willen worden. Hij zei dit tegen NRC Handelsblad. Baudets partij heeft nu twee zetels in het parlement, is bij weinig Kamerdebatten aanwezig en de partijleider borrelt stiekem met racisten.

Als populistische volksheld en – zanger Harry Pater niet zo rechts was had hij ook voor Jesse Klaver een mooi lied kunnen zingen.