‘Madurodam-gedoe’. Zo noemde de leider van het Forum voor Democratie de Nederlandse vlag die vanaf vandaag achter het spreekgestoelte van Kamervoorzitter Khadija Arib staat. Thierry Baudet bedrijft rechtse identiteitspolitiek.

 

Via twitter liet de FvD-fractievoorzitter vanmiddag zijn ongenoegen blijken:

Pure symboolpolitiek, om zijn achterban een kluifje toe te werpen: ‘Thierry Baudet maakt zich hard voor onze natie.’ Een vlag is uiteraard maar een symbool. Als Thierry Baudet echt zo om ons vaderland gaf dan was hij gisteren ook op de commissievergadering verschenen, toen er gesproken werd over ons defensiematerieel. Opmerkelijk. In een eerder debat immers had de FvD-leider een uniform aangetrokken, om zo theatraal tegendraads blijk te geven van zijn solidariteit met het Nederlandse leger, dat het moet doen met slecht materieel. Maar als het puntje bij paaltje komt komt ons zogenaamd vaderlandslievende Kamerlid niet opdagen.

Thierry Baudet is kortom een Kamerlid van de vage vergezichten en van de show. Echte inhoud, debatteren over technische dossiers, is niet zijn kopje thee. Helaas maalt zijn achterban hier niet om, want die geloven net als onze rechtse soixante-huitard in het adagium ‘de verbeelding aan de macht’.

Nationalisme moet de kast weer in

 

Afbeelding: Screenshot Youtube