‘Rechtse’ Klei vraagt Klaver, hoe dan? #hoedan

 

Hey Jesse,

Terwijl Arjen Lubach met Gert-Jan Segers gisteravond praatte over Jezus en het Vliegende Spaghettimonster en ik met de JOVD Utrecht filosofeerde over de invloed van politieke jongerenorganisaties op kabinetsformaties kreeg jij opeens een nieuwe openbaring: het volgende kabinet moet minimaal voor 50% uit vrouwen bestaan.

Het kabinet vertegenwoordigt niet de kiezer, dat doet het parlement. En zoals je weet is de Tweede Kamer een volksvertegenwoordiging, geen precieze afspiegeling van het volk. Jullie van GroenLinks hebben dat enerzijds heel goed begrepen, vandaar dat Amsterdam zwaar oververtegenwoordigd is op jullie lijst en er natuurlijk nooit laagopgeleide mensen voor GroenLinks in de Tweede Kamer zullen komen. Maar waarom dan wel een vrouwenquotum voor het kabinet? Ik weet het: omdat jij lijsttrekker bent en niet Kathelijne Buitenweg, die als feministische vrouw uit de Amsterdamse Grachtengordel de GroenLinks-ideologie natuurlijk veel beter belichaamt. Je hebt wat goed te maken. En bovendien, en daar hebben drammende dwaallichten als Arzu Aslan wel gelijk in, de GroenLinks-lijst is veel te wit. Jij bent voor 50% etnische Nederlander, behoorlijk geprivilegieerd dus, en Zihni Özdil ontkent de Armeense Genocide niet en is daarom ook geen echte Turk, volgens DENK dan. Om bij de linkse drammers toch nog een beetje een goede beurt te maken moet je de PvdA qua emancipatie voorbij streven. Op de PvdA-lijst is 50% vrouw, daar moet je overheen kunnen.

Je timing had trouwens niet beter kunnen zijn. Gisteren werd namelijk ook bekend dat Internationale Vrouwendag in Breda niet doorgaat, omdat de dametjes ruzie met elkaar hadden gekregen. Je weet wel, wij zijn in staat dingen rationeel op te lossen, desnoods met geweld als het moet (ja, jullie houden daar niet van), maar als vrouwen ruzie maken wordt het pas echt gemeen. De Trojaanse Oorlog kwam door een vrouw en duurde maar liefst tien jaar hè? En de Russische februarirevolutie brak uit op 8 maart, Internationale Vrouwendag. Vrouwen mogen misschien het leeuwendeel van je electoraat vormen, maar ze zorgen alleen maar voor problemen. Ze willen meer rechten en springen daarom voor paarden, bekladden hun buik of verkleden zich als een kut. Vandaar ook dat ik compleet machteloos ben als ze lippenstift opdoen, in de lente in een kort rokje ronddartelen op het terras en zomers in een bikini op het strand. Enfin, ik dwaal af.

Terug naar het onderwerp. Maar je wilt dus dat het kabinet voor 50% uit vrouwen bestaat. Mijn lubachiaanse vraag is daarom ook: Hey Jesse Klaver, hoe dan? #hoedan Ik wil je, ik ben als ‘rechtse’ pestkop ook de beroerdste niet, wel een beetje op weg helpen.

  1. Breng het aantal ministeries terug: Defensie en Justitie kunnen uiteraard worden afgeschaft, maar ook de ministeries van Financiën en Economische Zaken, want die laten zich veel te veel leiden door het economisme. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt onderbracht bij het ministerie voor Herstelbetalingen en Ontwikkelingshulp.
  2. Creëer meer fopministeries zonder portefeuille. Alexander Pechtold was ooit minister van Bestuurlijke Vernieuwing, André Rouvoet was minister van Jeugd & Gezin. GroenLinks kan misschien een ministerie voor Vrouwenemancipatie claimen; een ministerie voor Genderzaken, met als speerpunt (sorry voor het falluswoord) aparte toiletten voor transgenders en zittend plassen voor mannen verplicht; een Ministerie van Vrede (Tanja Nijmeijer); een ministerie van Waarheid (Roos Vonk) en een ministerie van Liefde (Elsbeth Etty of Linda Duits). Het is immers #tijdvoorverandering
  3. De transgenderoplossing: Bied mannelijke ministers in spe een geslachtsveranderende operatie aan. Dan kunnen ook Paula Rosenmöller, Willemijn Duyvendak, Sandra Philipse, Tahira Dibi en Hubrina Bellemakers minister of staatssecretaris worden.

Mocht het vrouwenkabinet nog mannelijke assistenten zoeken dan ben ik bereid, voor het moederland natuurlijk, dienstbaar te zijn, mits ik onder Heleen Mees mag werken.