PVV-lijstduwer Henk Bres, die met voorkeurstemmen in de gemeenteraad van Den Haag is verkozen, lijkt heel sympathiek. Zijn Haagse accent en zijn ontwapende houding geven hem iets aaibaars. Toch heeft onze nationale knuffeltokkie ook een andere kant.

In een interview vertelde Bres uitgebreid over die andere kant. Hij bedreigde mensen met een pistool, belandde in de gevangenis en sloeg homoseksuelen en pedoseksuelen in elkaar. VVD-talent Rik de Jong schreef dat de PVV met Henk Bres in de gemeenteraad geen grote mond meer mag hebben over Marokkaanse potenrammers. Iets met balk en splinter.

Eerder raakte Bres in opspraak toen hij op Twitter sprak over ‘fucking cancer muslims’ en moslims #tyfuslui noemde. Zijn twittergedrag kostte Bres zijn column bij het Haagse weekblad De Posthoorn.

 

Update

Ondanks het feit dat hij 1800 voorkeurstemmen heeft gekregen heeft Henk Bres vandaag besloten om toch niet in de gemeenteraad te gaan zitten. Wel zal hij fractievertegenwoordiger zijn namens de PVV voor onderwerpen die hij en zijn achterban belangrijk vinden, zoals veiligheid.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube