Beste Mark en Sybrand,

Een tijdje geleden betoogde ik met Rik de Jong in het dagblad Trouw dat VVD, CDA en D66 moesten kijken naar een coalitie met de ChristenUnie. GroenLinks is namelijk geen serieuze mogelijkheid. Mocht D66 regeren met de ChristenUnie toch onverteerbaar vinden en gaan de christenen te moeilijk doen over voltooid leven dan is een minderheidskabinet ook een optie. Het motorblok – bestaande uit VVD, CDA en D66 – moet in ieder geval gaan regeren.

GroenLinks zorgt voor een instabiele coalitie. Dat komt door de achterban van deze partij. Jesse Klaver is vast een hele lieve jongen en mevrouw Buitenweg zijn zijn hersenen en ik geloof dat zij bereid zijn compromissen te sluiten. Een niet onaanzienlijk deel van de GroenLinks-aanhang bestaat echter uit Fundo’s, ideologische gekkies.

Neem de voorzitter van de GroenLinks-jongeren Noortje Blokhuis. Toen de NOS vanochtend berichtte dat een zwarte man uit de Verenigde Staten drie blanken had vermoord, vermoedelijk uit racistische motieven, werd Blokhuis heel erg boos. Niet op de zwarte moordenaar uiteraard, maar op de racistische NOS. Zwarte mensen kunnen volgens haar namelijk niet racistisch zijn. Dat kunnen alleen blanke mensen. Ze schreef op twitter:

Racisme zoals jullie het hier gebruiken bestaat niet en 2. Waar zijn nu de befaamde aanhalingstekens? Nazi’s noemen jullie ‘nazi’s’ en racisme door witte mensen wordt nooit zo direct benoemd. Pijnlijk dat het nu wel zo makkelijk blijkt. Er bestaat niet zoiets als reversed racism omdat racisme stoelt op scheve machtsverhoudingen.

Dit denken, beste Mark en Sybrand, heeft GroenLinks (en helaas ook delen van D66) geïnfecteerd. Zogenaamd antiracisme dat in werkelijkheid 100% racistisch is. Omgekeerd racisme weliswaar, racisme tegen blanken (de witte man die je volgens de extreemlinkse activist Arzu Aslan moet breken), maar dat is evenzeer racistisch, zoals positieve discriminatie ook een vorm van discriminatie is. Willen jullie het kabinet Rutte-III, dat tegenstellingen in de samenleving moet overbruggen, laten gijzelen door deze linkse gekkies? Het wordt dan prijsschieten voor de rechtse gekkies Geert Wilders en Thierry Baudet. Waardoor de polarisatie in Nederland nog meer wordt versterkt. Want in tegenstelling tot VVD en CDA zijn de PVV en het Forum voor Democratie niet vies van discriminerende en racistische ideeën.

Laat Jesse vallen, of nog beter, zorg ervoor dat hij uit het formatieoverleg stapt en de schuld krijgt van het mislukken van de formatie, zodat verstandige partijen het land echt kunnen gaan besturen. Saevis tranquillus in undis. Rustig te midden van de woelige baren.