In een poging om weer een boel media-aandacht te generen noemt Geert Wilders de islam een gevaarlijk en dodelijk vergif. De inspiratie is op, dan maar spiritus. 

 

Leo Lucassen, de roemruchte migratieprofessor, was vandaag in alle staten. Geert Wilders noemde op Twitter de islam ‘gevaarlijk’ en ‘dodelijk’. Dat was volgens de Leidse hoogleraar strafbaar, want een gevalletje haatzaaien.

Omdat ik geen jurist ben kan ik niet zeggen of Wilders een strafbaar feit heeft gepleegd, maar als politiek historicus kan ik de gewraakte tweet van de PVV-voorman wel duiden. Geert Wilders heeft nauwelijks nog inspiratie. Deze domme provocatie, met een kinderachtig plaatje van een fles schoonmaakmiddel met een islamitisch symbool erop, een washandje en de PVV-meeuw, is werkelijk van alle fantasie gespeend.

Vroeger maakte Wilders nog creatieve beledigingen. Haatpaleizen, haatbaarden, asieltsunami, kopvoddentax, mosknee, heimweeschotel, Rabat aan de Rijn, enzovoort enzovoort. Deze beledigingen waren niet heel sophisticated, Wilders is immers koning eenoog in het land der tokkies, maar ze bleven wel hangen. Dit gifje over vergif doet mij echter helemaal niks. Al Leo Lucassen niet zo boos was geweest, en hiermee de PVV-leider de aandacht gevend die hij zo graag wil, had ik deze ophef helemaal gemist.

Wat straks? ‘Islam is shit’, met daarbij een plaatje van vieze WC-pot? ‘Islam is een ziekte’, met daarbij een filmpje waarin de verspreiding van de pest door ratten wordt vergeleken met de verspreiding van de islam in Europa? Of gewoon ‘Islam is stom’, met daarop de foto van Wilders met een pruillip?

in het kader van seizoen 7 van Game of Thrones heb ik ook een paar ideetjes, zomaar, om de PR-afdeling van de PVV voor de grap een handje te helpen. We kunnen Wilders verkleden als Jon Snow die zegt: ‘Islam is coming’ en dan een plaatje met de ijszombies die verkleed zijn als islamitische vluchtelingen. En dan Fleur Agema die tegen hem zegt: ‘You know nothing, Geert Wilders.’ Dat past helemaal bij de boodschap van de PVV. Ook leuk is Wilders als Queen Cersei die de linkse kerk in de fik steekt. Dat kan een heel leuk filmpje worden waar iedereen heel boos over wordt. En als we eind dit jaar in Star Wars-stemming zijn moeten we natuurlijk Jedi Geert hebben, compleet met een Jedi-staart om zijn geblondeerde kapsel extra cool te maken.