Terwijl Teunis Dokter en Sid Lukassen op TPO FvD-propaganda bedrijven en de complottheorie van het cultureel-marxisme verdedigen daar omarmen Geert Wilders en GeenStijl het FvD-omvolkingscomplot. Rechts Nederland, het niet-liberale deel althans, verliest zich in samenzweringstheorieën en ondergangsretoriek.

 

Geert Wilders was natuurlijk altijd al erg van de complottheorieën, hij gelooft heilig in de theorie van Eurabië van Bat Ye’or, maar nu speelt hij ook leentje buur bij het Forum voor Democratie. De PVV-leider twitterde enkele dagen geleden pathetisch: ‘Onze bevolking wordt vervangen als we niet snel handelen’. Hij verwees naar een rapport van het PEW-instituut, waaruit blijkt dat de islam nog steeds de snelst groeiende religie van de wereld is.

Wilders1

 

Naar dit onderzoek verwees ook Bart Nijman van GeenStijl. Hij schreef:

Een homeopathische verdunningsplattegrond? Een cultuurmarxistisch omwentelingskompas? Een islamitische bedevaartstocht naar Brussel boekingsfolder? Een daar moeten meer moskeeën komen bestemmingsplan? Een veelbelovende toekomst voor suikerdrankjes-fabrikanten marketingconcept? Een naargeestige aankondiging voor onverdoofd slachtvee-kaart?  Nou ja. Geef het zelf maar een naam. PEW Research doet alleen de onchristelijke cijfers.

Qua formulering dekte Nijman zich naar goed GS-gebruik ironisch in, zodat critici hem niet voor aluhoedje of racist kunnen uitmaken. Maar de reaguurders van GeenStijl hebben die dubbelzinnigheid niet en foeterden er weer tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend op los. Een kleine bloemlezing:

 

Barbara Spectre (Zionist Jew) calls for destruction of Europe by ethnic cleansing. Double check it on youtube.

BREEK HET KOOSJERKARTEL!
Voor Nederland en Europa!

Omvolking is een joods complot volgens Alexander Goossens.

Hoort allemaal bij het masterplan van het vierde rijk te Brussel om Europa te onderwerpen aan de islam.

De EU als opvolger van het Derde Rijk? Reaguurder Komtdatschot vindt van wel. En het complot is om Europa te onderwerpen aan de islam.

Aan de positieve kant: konijnen fokken ook als mallen, maar dat is omdat er meer doodgaan. Moslims hebben eerwraak, uithuwlijken aan mishandelende mannen, zelfmoordaanslagen (die soms mislukken bij de voorbereiding), handen afhakken als je een sigaret rookt. Dus hopelijk houdt dat de populatie van die kwaadaardige religie een beetje in toom.

Volgens Lefgozer zijn moslims konijnen, beesten dus, geen mensen.

Dit is bewust beleid. Elitaire groepen zoals de Bilderbergs en Rothschilds zijn tot de conclusie gekomen dat de Europeaan het te goed heeft. Wat doet men als alles goed is? Precies, niks. We zijn te hoog opgeleid, stellen teveel eisen en zijn niet langer gehoorzaam. Tijd voor een nieuwe bevolkingssamenstelling waarbij de oude hiërarchie weer in ere hersteld kan worden. Mark my words.

Reaguurder Daray gelooft ook in complotten, die van de joodse bankiersfamilie Rothschild en die van de Bilderberg-conferenties.

Kijk, voor George Soros is het gewoon een hobby om de westerse samenleving te vernietigen. De beweegredenen van de grote bankiers op de achtergrond, de vrindenclub achter “het project” EU, lieden als Tony Blair, de Bilderberggroep, daar zou ik wel eens van willen weten wat zij voor heilzaams zien in het vervangen van de beste beschaving uit de geschiedenis van de mensheid door de barbarij van de islam.

Natuurlijk zit ook de joodse miljardair George Soros in het complot, aldus reaguurder Jan Passant mk2.

Zie wat er in het Midden-Oosten is gebeurd na de verovering door de islam en je weet het voorland van Europa. Een regio die rijk was aan cultuur en beschaving is daar binnen korte tijd verworden tot een gebied van constant geweld, stammenstrijd en armoede. Europa gaat datzelfde tegemoet, straks zie je geen verschil tussen bijvoorbeeld een stad als Utrecht en Mosul.

Volgens reaguurder 2voor12, die gezien zijn pseudoniem gelooft in de naderende ondergang, verandert Utrecht straks in ISIS-stad Mosul.

 

Het succes van GeenStijl, las ik laatst, was te denken aan het feit dat de website een community kon vormen. De reaguurders maakten GeenStijl. Ik vraag mij af in hoeverre de reaguurders representatief zijn voor de lezers van de website. Maar ook al denkt de helft van lezers niet zo, ook dan is dit zorgelijk. Dit irrationele, rancuneuze denken is dodelijk voor de liberale democratie. We moeten dit antiliberalisme uit alle macht bestrijden.