Natuurlijk zijn peilingen maar peilingen en virtuele zetels geen echte, maar opiniepeilingen geven wel een goede indicatie van de stemming in het land.

 

Het Forum voor Democratie maakte sinds de entree van de partij in de Tweede Kamer, virtueel gezien, een stormachtige virtuele groei door en leek de PVV leeg te eten. Aan deze groei lijkt nu een einde te zijn gekomen. Thierry Baudet kan in tegenstelling tot Geert Wilders namelijk niet debatteren. Dit lijkt hem nu te nekken.

De PVV staat in de laatste opiniepeiling van Maurice de Hond op 18 zetels. Dat is weliswaar 2 zetels minder dan de partij nu in het parlement heeft, maar 1 maar in vergelijking met de voorlaatste opiniepeiling. Het Forum voor Democratie is van 14 naar 13 virtuele zetels gegaan. Het belabberde Kameroptreden van Baudet kost punten.

Ofschoon het een goede zaak is dat het slechter gaat met het Forum voor Democratie is FvD of PVV lood om oud ijzer. Inhoudelijk staat Geert Wilders immers een even verwerpelijke politiek als Baudet voor. Ook de PVV waarschuwt nu, in navolging van het FvD, tegen ‘omvolking’ als gevolg van vluchtelingen uit Afrika. We moeten dus niet de vlag uithangen.

 

Afbeelding: Screenshot Youtube