De partij van ‘de grootste intellectueel van Nederland’ kan niet fatsoenlijk spellen.

 

Terwijl iedereen in Nederland het nog steeds heeft over onze wannabe Ulrike Meinhof en Gudrun Ensslin die het huis van Thierry Baudet hebben beklad wil ik u in dit epistel wijzen op het kliederwerk van de FvD-vrijwilligers in Amsterdam. Zij hebben namelijk op hun propagandaposter een joekel van een spelfout gemaakt. Ze schrijven burgermeester in plaats van burgemeester.

Op zich klein nieuws natuurlijk, maar wel heel tekenend voor een partij die geleid wordt door iemand die zich in het verleden ooit ‘de grootste intellectueel van Nederland’ heeft genoemd. Noblesse oblige, een partij die intellectuele pretenties heeft en zegt op te willen komen voor onze cultuur – tegen oikofobie en occidentofobie – kan het niet maken zo slordig om te gaan met onze taal. Als DENK een verkiezingsfolder met spelfouten had uitgegeven had iedereen van het Forum deze partij uitgelachen – en terecht, hoewel menig linkse columnist dan ‘racisme’ had geroepen – maar nu lijken er allemaal excuses te worden verzonnen om deze spelfout goed te praten. Hilarisch. Burgermeester was trouwens ook een taalfout die de links-extremistische terreurgroep RaRa consequent maakte, hoorde ik van SP-raadslid Michel Eggermont die mij naar dit artikel in De Groene verwees, maar dat terzijde.

Thierry Baudet zelf lijkt de laatste tijd bovendien verder te radicaliseren. Zo beweerde hij gisteren op Facebook dat de EU was opgericht om oorlog te voeren (tegen de Sovjet-Unie) en de vrijhandel in te perken. Daarop reageerde Rik de Jong ijzersterk:

Hoe krijg je deze bizarre onzin toch uit je toetsenbord? Je kan de EU natuurlijk een slecht of mislukt project vinden, maar dit is de omgekeerde wereld. Nog los van het feit dat de EU in 1993 is opgericht, toen bestond de Sovjet-Unie al niet meer.
De Europese integratie daarentegen is begonnen op de puinhopen van de Tweede Wereldoorlog. ”Dit nooit weer” was juist een van de belangrijkste motivaties hiervoor. Beweren dat dit oorlog moest bevorderen en vrijhandel moest tegengaan is kwaadaardige geschiedvervalsing. Maar de Baudetterista’s slikken het voor zoete koek.
Ik vrees dat Rik gelijk heeft.
Yernaz Ramautarsing twitterde vandaag dat het FvD het gezond verstand wil doen laten terugkeren in Amsterdam. Blijkbaar heeft gezond verstand geen correcte spelling nodig…
gezond verstand heeft geen spelling nodig