Kenmerkend voor politici en kiezers op de Altright-flank, is dat zij voor vrouwen, homo’s en andere minderheden denken te spreken wanneer er wordt geageerd tegen immigratie en de islam. Homo’s en vrouwen zouden volgens hen hierdoor worden beperkt in hun vrijheid. Vooral homo’s moeten maar vooral dankbaar zijn dat Altright de grenzen wil sluiten voor hen. 

Maar als er één politieke richting is die een slechte verhouding heeft met zowel vrouwen als homo’s, dan is het wel de altright-beweging. Over de vrouwonvriendelijkheid van Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet hoef ik niks meer uit te leggen. Maar vaak is het latenter.

Wie echter heel open en banaal is in zijn haat jegens homo’s is de Vlaamse politicus Filip Dewinter. De leider van het extreemrechtse Vlaams Belang sprak enkele jaren geleden in het Vlaamse parlement over homo’s. Zelden zagen we de afkeuring en de afkeer van homoseksuelen zo duidelijk en onverbloemd in beeld. Voor de PVV, Front National en de Duitse AfD is het echter geen enkel probleem om met het Vlaams Belang samen te werken. Dat is uit pragmatisch oogpunt hun goed recht, maar zij zouden er verstandig aan doen geen grote mond meer te hebben over de vrijheden van homo’s die volgens hen op het spel staan door immigratie en islam.