Burgemeester Femke Halsema was afgelopen vrijdag in debat bij de Stichting Argan. Vanuit de zaal was er veel weerstand tegen Halsema, omdat zij niet in dialoog wil gaan met de salafisten in Amsterdam. Wel zei Halsema dat ze het boerkaverbod niet wil handhaven in haar stad. 

Het debat was soms nogal fel, wat ook blijkt uit de beelden die de opiniewebsite Hollandistan heeft gemaakt. Halsema is zichtbaar en hoorbaar geïrriteerd als een man van Moskee Al Karama haar kritische vragen stelt. Het feit dat Halsema de dialoog met salafistische organisaties heeft gestopt is namelijk een breuk met het beleid van haar voorgangers.

Uiterst rechtse opiniemakers maakten zich echter over heel iets anders boos. De burgemeester gaf namelijk aan het boerkaverbod niet te zullen handhaven in Amsterdam. Veel moslims zijn van mening dat dit verbod een aanslag is op hun godsdienstvrijheid. Halsema, die zich in het verleden kritisch heeft uitgelaten over de hoofddoek, toonde zich echter verrassend tolerant: ‘We gaan vrouwen toch niet uit de tram halen? Dat past niet bij de stad.’ Volgens deze opiniemakers legitimeert ze hiermee vrouwenonderdrukking. Wierd Duk meent dat de ‘de hard-linkse-multiculti-islam-reli-lijn’ binnen GroenLinks het pleit gewonnen.

Afbeelding: Wikipedia / Wikimedia Commons