De Turkse president heeft de Turken in Nederland opgeroepen om in ieder geval niet op Geert Wilders en Mark Rutte te stemmen. Hij laat een kans liggen.

Nederlanders zijn allemaal racisten. Niet alleen Gloria Wekker, klagende hipsters op De Correspondent en boze activisten op Joop roepen dat, maar ook Erdogan. Wat zijn wij Nederlanders slecht. Door en door racistisch. Dat komt niet alleen door Geert Wilders. We hebben immers ook schuld aan de misdaden van onze voorouders, die collectief aan ons kleven. De witte Nederlander is per definitie fout. We zijn niet alleen schuldig aan de slavenhandel en de politionele acties in Indonesië, maar ook aan de massamoord op 8.000 moslimmannen in Srebrenica. Volgens Turkse kranten ging het om orgaanhandel. Daarom kreeg overste Thom Karremans ook een mooie lamp van Ratko Mladic.

Maar Erdogan laat nu een kans liggen. Een enorme buitenkans. Helemaal prima dat hij Turkse kiezers in Nederland oproept om niet op Rutte of Wilders te stemmen, maar waarom maakt hij geen reclame voor DENK? Straks gaan de Turken de PvdA stemmen, de partij van Lodewijk Asscher, door het Twittteraccount Stopmoslimhaat Jodewijk Asscher genoemd. En waarom richt Erdogan zich niet ook tot witte Nederlanders en roept hij hen niet op GroenLinks te stemmen? Jesse Klaver is immers van mening dat Nederland het conflict met Turkije heeft laten escaleren. Het is onze schuld!

Met de empathische Klaver aan het roer respecteert Nederland de Turken pas echt. Worden islamofobie en racisme keihard bestreden. Kunnen mensen in Amsterdam nog gewoon blijven stemmen in een Diyanetmoskee vol Turkse vlaggen. Bovendien scoort GroenLinks ook heel goed volgens de Palestina-stemwijzer en de multiculturele stemwijzer van Leo Lucassen, die DENK trouwens ook een hoog cijfer gaf. Dus: Turken en moslims DENK, witte mensen GroenLinks, en zo komt er een nieuwe toekomst.

Oja, Jesse Klaver en minister van Buitenlandse Zaken Wil Eikelboom moeten ook ijveren voor een internationaal arrestatiebevel tegen John Oliver, die een bevriend staatshoofd heeft beledigd. Empathie, en nee tegen islamofobie en racisme!